150406 Påskfirande, rapport från Norge och Jämt(!)samträning

Ja det har varit mycket nu! På skärtorsdagen åkte vi ner till Dalarna för att hälsa på i Skuggarvet dit vi var inbjudna för att fira Påsk. En god välkomstmiddag väntade oss och kvällen gick fort.

På skärtorsdag hade Gustaf med flera  (de är ett helt träningsgäng som träffas) inbokad träning i Stensvärdsjö. Som tur var fick även jag och Piga följa med. Ingegerd var hemma med Ronja och Flisan så Garbo fick också stanna. De gick i stället på en tur uppe på berget så de var inte så synd om dem även om Sita och Piga säkert tyckte att de hade lite roligare.

Det var 11 ekipage som, efter de inledande startövningarna, delades in i tre grupper. Vi sysslade med markeringar, dirigeringar, närsök och sök. Mats och Alf höll i det hela så de körde inte hund själva. De hade lagt upp intressanta och givande övningar och både Piga och jag tackar för att vi fick vara med. Thord följde också med, vilket han tyckte var kul. Trevligt att få träffa lite gamla bekanta och titta på hundar och förare som jobbade. Tyvärr kom jag mej inte för att ta fram kameran denna dag…

När vi kommit tillbaka till Gustaf och Ingegerd fick vi en Påskhälsning med ett foto på den sötaste Påskkäringen som jag sett, lilla söta Isabelle. Måste bara dela med mej.

Sötaste påskkäringen jag sett, barnbarnet Isabelle
Sötaste påskkäringen jag sett ,yngsta barnbarnet Isabelle

På Påskafton blev det också lite träning men då hemma på Gustafs marker. Då kom även Leif och Ulla som hade 4 hundar med sig så det blev totalt 9 som fick jobba lite denna dag.

Dags för uppställning
Dags för uppställning

Vi började först med lite markeringar, först bara kast från två olika kullar. Sedan blev det apportkastare,  lite varierat korta och långa markeringar, enkla och dubbla. En del landade i skogspartiet och en del på kalytan.

Fältsök nästa
Fältsök nästa

Fältet låg på en kalyta i en rätt kraftig lutning. En dummy blev kvar trots ihärdigt letande men den kom in på kvällen då Gustaf tog med sig alla fem hundarna och de fick leta bäst de ville. Då bevisade Flisan att man behöver inte vara äldst eller mest erfaren för att överglänsa tre jaktchampions och en elithund! Duktiga Flisan!

Thord övervakade det hela
Thord övervakade det hela

Det blev en liten kvällstur också, då Gustaf och jag tog hundarna och gick en sväng. Gustaf visade lite av de de hade sysslat med i fjol när Piga och Garbo var där medan jag var konvalescent. En dirigering, ca 250 m klarade de lätt som en plätt…. men Gustaf talade om att det hade de säkert gjort 25 gånger förra året. Bra minne har de i alla fall.

Efter frukost påskdagens morgon var det dags att vända kosan hemåt. Innan vi landade hemma så åkte vi en runda och tittade på markerna inför Jämt(!)samträningen Annandag Påsk (dagens). Jag hade tagit på mej att starta upp årets träningar så det var därför vi åkte hem i går. Konstaterade att bästa träningsstället var det som var på hemmaplan, nedanför kyrkan.

När vi kommit hem och kommit till ro gick jag igenom mina mail. Då visade det sig att vi fått en liten rapport från Bente och ”Norske” Max. De har varit iväg och haft övningar,  bl a  hade de övat med Ambulanshelikoptern som varit stationerat ”på hemmaplan” på Hovden.  En journalist hade varit där och rapporterat och tagit lite bilder och länken till referatet är denna: http://www.norskluftambulanse.no/velg-trygge-loyper-og-unnga-skred/

Max och Bente i ambulanshelikoptern
Max och Bente i ambulanshelikoptern
Man ska hoppa ur helikoptern också
Man ska hoppa ur helikoptern också
Nöjda och glada efter utfört uppdrag
Nöjda och glada efter utfört uppdrag

Väldigt trevligt att kunna få följa med ”valparna” även om avståndet är mycket stort. Tusen tack för rapporten, Bente och Max!

Idag var det så dags för årets första riktiga samträning. Sju ekipage mötte upp. Både Piga och Garbo fick jobba idag så sammanlagt blev det 9 hundar och 8 förare. Dessutom ställde Rune upp som kastare vilket ju är guld värt. Rätt bra väder hade vi och träningen, inklusive fikapaus, blev ca 3,5 timmar. Vi hann med bl a markeringar, dirigering och närsök. Duktiga hundar och trevliga förare, vad kan man mer begära?

Sumeringen av Påskhelgen lyder: Mycket trevligt och givande påskhelg!

Marith

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 1 =