150419 Blåst, träning, gnäll och tendens till matvägran….

Efter att få ta det lugnt ca en vecka så var det äntligen dags för flickorna att få röra på sig lite extra idag, var det tänkt. Samträning med gänget stod på programmet men jag har haft nackspärr i natt och somnade först på morgontimmarna och följaktligen så försov vi oss rejält. Därmed blev det heller ingen långpromenad för flickorna utan det gällde att snabbt ställa sig i ordning för att åka till Bräcke.

Garbo, som för det allra mesta är så matfrisk att det blir en stor pöl med dregel när hon sitter och väntar på att få maten serverad, gick tveksamt mot matkoppen idag. Hmm…. en koll med almanackan så visade det sig att om hon hade blivit parad när hon löpte så skulle hon var i femte veckan nu. Inte underligt att hon var lite gnällig i morse. Gick och småpep och vankade lite av och an. Nåja, när hon väl smakade på maten så slank den ner som vanligt.

Vi mötte upp med Carina & Max och Lars & Valle i Dalhemsviken och åkte i samlad tropp ner till Anna-Lisa & Rune. Där hade resten av gänget, som skulle träna, samlats utom Pia & Ronja som kom lite senare. Berith, Anders (som hjälpte till att kasta) och deras flat Smilla, Roland & Garmin, Jenny & Marwin, Lena & Anton, Jens med sina två hundar, Frida och… skäms, kommer inte i håg vad hanen heter just nu, Ulla & Rissla, Gunilla & Sudden, Lotta & hennes flat men namnminnet är kort även här… Sammanlagt var vi 13 förare och 15 hundar, två kastare (Rune och Anders) samt 1 åskådare, Thord. Stor uppslutning denna dag alltså (hoppas jag inte har glömt någon).

Vi började med att ställa upp oss på ett led och sedan gick vi slalom mellan varandra sammanlagt två varv.

Vi stod i mitten och dessa stod till höger om oss...
Vi stod i mitten och dessa stod till höger om oss…

 

Vänstra flanken
Vänstra flanken

Därefter delade vi upp oss i två grupper. ”Vår” grupp startade med markeringar i två omgångar. Vi stod på linje och fick själva bestämma avståndet till kastaren när det var vår tur. Ställde mej i mitten med tanken på att man kanske inte startade sist som vanligt men det blev så att man körde utifrån kanterna varannan gång så… vi blev sist som vanligt. Inte för att jag vill klaga egentligen, det är en riktigt bra passivitetsträning. Man får ta det som det med ro.

Efter första omgången så lämnade några av oss hundarna och gick till kastaren med apporterna.

Högra flanen sedd framifrån
Högra flanen sedd framifrån

Roland & Garmin, Ulla & Rissla, Valle, Piga och Garbo….

150419d
Vänstra flanken sedd framifrån

Carina &  Max, Smilla , Ronja och Ivy stod längst ut men kom inte med på bild…

När markeringsomgångarna var över så var det ett närsök i snöhögen som syns i blid på fotot ovan.

Carina & Max
Carina & Max

Roland & Garmin jobbar på närsöket i bakgrunden.

Andäktiga åskådare.... Ulla & Rissla närmast
Andäktiga åskådare…. Ulla & Rissla närmast

Mina fina flickor satt snälla och tittade på när andra jobbade.

Piga & Garbo
Piga & Garbo

När alla letat rätt på var sin väl gömda minidummy var det dags för fika innan ”sidbyte”. Det var tur att det fanns ett vindskydd för det blåste rejält. Hundarna gjorde det bra som jobbade fint trots den starka vinden. Som tack för det fick de lägga sig i bilarna och koppla av en stund.

150419h
Hela gänget samlat.

Efter fika var det som sagt var dags för sidbyte. Här var det först dirigering som var på tapeten. Tyvärr blev det inga foton tagna på det men vi stod ute på ängen och skickade mot nästa äng. Innan den fanns det ett rätt djupt dike och på andra sidan var det 6 dummisar utlagda vid var sin snitsel. 5 låg vid ängskanten och 1 låg en bra bit ut på ängen vid en lite kulle. Vi fick 3 försök på oss och bestämde själva vilken dirigering de skulle ta. Denna gång fick faktiskt Piga gå först. Hon fick ta en på ängskanten och jag hade egentligen tänkt att hon skulle få ta en till innan jag skickade ut henne på ängen men hon drog lite för långt till höger och snett utåt så jag kallade in, stoppade vid ängskanten och skickade henne rakt ut på den som låg på ängen och eftersom det gick som smort så nöjde vi oss.

När alla hade fixat sina dirigeringar så fanns det en slutövning där man jobbade två och två och där var alla hundarna med (utom Garbo som fick vila efter sidbytet). Den ena hunden fick väja vilken markering de ville ha  (både antal och avstånd). När den var kastad fick det andra ekipaget hämta en dummy på närsök nere vid strandkanten.  När den var greppad fick markeringshunden hämta sin markering.  När sista markeringen var på väg in fick närsökshunden hämta en dummy till.

När det var flitig liten Pigas tur att ta sin andra apport på närsöket så drog hon ut i sjön och badade. Hon hade sett att det var lite öppet vatten. Nåja, hon kom upp på inkallning och letade rätt på en dummy så matte skulle bli nöjd. Ja, se badhunden, alltid lika vattentokig varje vår.

Blöt i kallblåsten... blev snabbt avtorkad och stoppad in i bilen. Nej tack till vattensvans. önskvärd.
Blöt i kallblåsten… blev snabbt avtorkad och stoppad in i bilen. Nej tack till vattensvans. önskvärd.

Nu hoppas vi förstås att det blir flera träffar med bra uppslutning framöver. Ser fram mot nästa söndag.

Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 × fyra =