150416 Det ljusnar!

Ja idag kan man nog säga att det börjat ljusna ordentligt. Jag har ju varit däckad ett antal dagar i vinterkräksjukan. Inte kul, tycker både jag, husse och flickorna. Jag fick, på något sätt, på skakiga ben hjälpligt rasta flickorna både lördag, söndag och måndag. Igår gick det liiite bättre, i alla fall på kvällsrastningen. Då tog jag med mej lite bollar för då går det ju, tack och lov, göra långa linjetag efter stigen som vi går. Det innebär att flickorna får springa fram och tillbaka så lite fick de ju röra på sig. Dessutom fick jag tillfälle att vila lite medan de sprang.

Idag kändes det betydligt bättre även om det inte riktigt är fullt ut. Vi kunde i alla fall gå en 2/3:e dels runda och även idag hade jag lite bollar med mej. Vi startade i snöglopp men hann inte så långt förrän solen sken och när vi var nästan hemma blev det snöglopp igen.

Snöglopp över Sundsjön
Snöglopp över Sundsjön

Eftersom jag, bl a pga mitt skadade revben, inte kan kasta bollar så långt så när vi gör markeringar blir det gärna från en liten höjd och det gäller att försöka klura till det lite. Vi kör tripplar och fyr-markeringar och växlar lite. Ibland bestämmer jag vilken de ska ta, ibland får en hund ta alla efter eget huvud och ibland får de ta varannan eller två och två. Ibland kommer ett par markeringar och sedan förflyttar vi oss en bit därifrån och skickar en från ett annat ställe. Lite kul att se att flitig liten Piga tänder verkligen till och är oftast både alert och fokuserad medan Garbo kan se lite nonchalant ut och är heller inte 100 fokuserad. Hittar dem men är lite vidare i sitt sätt att arbeta, men bara ibland. Ibland är de båda väldigt på alerten så det känns som att det är i alla fall nyttigt det vi gör.

I spänd förväntan bland blåsipporna (som syns väldigt dåligt).
I spänd förväntan bland blåsipporna (som syns väldigt dåligt).

Vi brukar blanda upp det hela med lite långa linjetag i terrängen men idag blev det bara längs med stigar då orken inte är på topp, som sagt var.

Jag glömde tala om att fotografen som tog bilderna på Bente och ”Norske” Max är Eline Dalland. Ber om ursäkt för glömskan!

Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × två =