060814 Oj, oj vilken vecka

Greta2 Greta berättar:

Oj, oj vilken vecka det här har varit. Vi har haft besök av jättemånga hundar och människor. Bland besökarna fanns min halvbror Jäger och brorsan Kuben och vår pappa Volle. Så här såg vi ut när vi tog ett "familjefoto".

Familj

Från vänster: Kuben, pappa Volle, Jäger och så jag Greta. Är vi inte lika så säg?

För Garbo och mej har veckan varit lite tråkig för vi har mest fått vara passiva medan alla andra har tränat (förutom mina bröder som också fått ta det riktigt lugnt). Husse säger att det är tillräcklig träning, alltså det här med att ta det lugnt och det är klart, det är ju lite jobbigt åt huvudet att inte få göra något. Det försökte Garbob och jag råda bot på på egen hand men om våra (mest Garbos) bus ska hon få berätta. 

Vi fick också vara med på Jämtlandscupen i valpklass men det vill matte berätta om själv så det kommer att finnas på hemsidan, Kalendern. Nä nu måste jag lämna ordet till Garbo en stund, hon verkar lite otålig.

Garbo 6 mån mini  Garbo berättar:

Ja, som Greta sa så har vi faktiskt försökt att fånga mattes och husses uppmärksamhet på lite olika sätt. De har ju inte haft tid med oss så ibland fick vi vara ensamma inne i huset medan de var ute och grillade och hade mycket annat skoj för sig. Vi har plockat grejor från bordet och diskbänken och det är klart att vi får uppmärksamhet en liten stund just då så jag tänkte till men det blev nog lite fel för det hela drabbade mej sjävl tyvärr. En morgon när husse och matte höll på med att packa bilen för vi skulle ut och träna så sprang de ut och in i huset och Greta och jag fick inte följa med ut. Då fick jag min snilleblixt. Matte hade lagt en påse med myggmedel uppe på kylväskan men glömt att bära ut den till bilen. Tjoho sa vi och hade dragkamp om påsen och då trillade myggmedlet ut. Naturligtvis måste jag som är störst undersöka om det gick att äta. Det gjorde det inte!!! När matte kom in i hallen fick hon en mindre chock. När jag bet i tuben med myggmedel så sipprade det ut lite i min mun. Fy bubblan vad otäckt det var. Jag skummade som en överfylld tvättmaskin. Hela hallen var fullt med skum. Matte fick rådet att försöka få mej att spy då ingen visste hur mycket jag hade hunnit få i mej. Då gjorde hon en saltblandning som hon tvingade mej att dricka och om myggmedel smakar illa så måste jag säga att det gjorde även saltlösningen men spydde det gjorde jag inte.

Under tiden hade husse kollat och sett att jag inte kunde hade fått i mej något mer än det som droppade i munnen och alla lugnade ner sej lite. Så nu har jag bestämt mej för att hålla mej till att bara plocka saker och det som går att äta från bord och arbetsbänkar. Lite bus måste man ju få göra men matte säger att det ska vi allt bli två om och hon kan ju försöka……. Det kommer inte att bli lätt för jag är både snabb och smidig och smartare än matte. Jag vet när hon är upptagen och det är då jag kommer att slå till. Det gjorde jag förresten i går kväll. Matte hade fått en viktig e-mailadress som var nedskriven på ett papper som hon lade på bordet. Tji fick hon. Greta och jag åt upp lappen. Har de inte tid med oss så ska de minsann få se vad som händer, så det så!!  Tjolahopp/ Garbo

PS. Greta glömde att tala om att hennes hörntänder har lossnat så nu kan hon apportera igen. DS.

En reaktion på ”060814 Oj, oj vilken vecka”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × 3 =