060827 Jaktprov

Greta & Garbo 06 Greta & Garbo berättar:

I helgen startade Atte på jaktprov i Alfta. Vi fick naturligtvis följa med och vi åkte ner redan på lördagen fast Atte skulle starta på söndag. Vi bodde i husvagn vid en motorcrossbana tillsammans med Mats o Sussi och deras hundar samt Gustaf o Ingegerd och deras hundar.

När vi kom till provet så återstod det bara några hundekipage så vi fick följa med och titta. Det luktade spännande av vilt och andra hundar och nyfikna var vi förstås men vi fick vackert sitta stilla och titta på. De sköt också med gevär och det var något nytt för oss. Vi har ju hört skott förut men det har varit från apportkastare. Husse och matte var lite nyfikna på hur vi skulle reagera men de tyckte att vi skötte oss riktigt bra. Vid första skottet tittade vi naturligtvis till men vi satt så till så vi såg inte så mycket så när nästa skott kom brydde vi oss inte alls.

Vi hade lite svårt att helt koppla av då det var mycket folk och en del barn där också. Lite pip (mest från Greta) blev det när det inte hände något men det gick jättelätt att få tyst på oss. När vi gick därifrån tror vi att både husse och matte var i stort sett mycket nöjda över vårt första besök på ett jaktprov. Vi tyckte i alla fall att det var spännande och kul att vi äntligen fick följa med./Greta & Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × tre =