061206 Trevlig advent!

Garbo december 06 Garbo berättar:

Som ni kan se så firar vi inledningen av advent med nya porträttbilder. Annars har det var ganska trist några dagar men i går fick vi änltigen ut och jobba lite. Jag fick börja för en gångs skull och det första jag fick göra var att gå fot en bit. Sedan satte matte ner mej och jag fick några korta markeringar åt olika håll, (som matte själv kastade). 

När det var färdigt så lade hon ut en dummy på höger och en på vänster sida och så gick hon och ställde sig framför mej. Jag satt tålmodigt och väntade tills hon gav tecken på vilken jag skulle ta. När den var inlevererad fick jag sätta mej på samma ställe igen och matte visade på den till höger. Till slut  så fick jag gå fot ca 15 meter och matte gick tillbaka och lade en dummy där jag suttit förut. När hon kom tillbaka gick hon förbi mej ca 10 meter och skickade mej sedan ut och tänk…… jag fixade allt på ett alldeles utmärkt sätt. Till och med husse tyckte jag var duktig. När vi gick tillbaka till bilen så gick vi över en äng och jag fick strosa lite som jag ville men matte tyckte det var svårt att få mej från fötterna. Hon hade naturligtvis hittat på något annat. Nåja, så småningom var jag väl en 5 – 6 meter ifrån och då blåste hon sittsignal. Jag satte mej relativt raskt och då kom en belöning med en gladapport. Detta gjorde vi om 3 gånger men jag blir liiiite konfunderad när hon lägger in saker som jag inte riktigt har förväntat mej så jag blir lite långsam i upptagen då, måste kolla om det är säkert att jag får plocka upp den. Jag tycker ju också att matte kan allt ha något att grubbla på hon också. Nej nu ska Greta få berätta vad hon gjorde.Ha det gott/Garbo

Greta december 06 Greta berättar:

Jag fick starta som nummer två men tyvärr så var det lite stadgeövning. Inte sååååå kul. Matte kastade en apport som husse hämtade och jag skulle sitta kvar och det gjorde jag …… ända tills han var nästan tillbaka hos mej men då måste jag ju kolla om han verkligen hade plockat upp dummisen. Det hade han och han var inte sååååå glad över hur jag hanterade situationen. Det innebar ju förståss att jag fick göra om det hela tre gånger till men då såg jag till så att jag skötte mej som husse ville så vi skulle bli färdiga någon gång så jag fick jobba lite riktigt också.

Moment två var att matte kastade enkelmarkeringar, tre stycken blev det, men vi utökade längden för varje gång , husse och jag flyttade oss men dummisarna landade på samma ställe. Supersnabba upptag tyckte matte och husse var också nöjd förutom att avlämningarna inte var riktigt hundra. Så då blev det till att träna lite sådant också och faktiskt så blev det bättre och bättre för varje gång. Jag tror jag börjar förstå vad husse vill men jag är inte riktigt säker så vi får nog träna på det lite mera, både husse och jag. Vi hörs/Greta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra + fyra =