060709 Fortfarande i onåd – nja……?

Greta & Garbo 06 Greta & Garbo berättar:

I går försökte vi gottgöra att vi var lite i onåd genom att hjälpa till när huset målades. Husse hade lagt ifrån sig en pensel som han anväde när han målade med rödfärg. Då hjälper vi honom tänkte vi ……. men husse blev konstigt nog inte så glad. Vi visste ju förstås inte riktigt hur en pensel ska användea så vi testade genom att måla oss själva lite. Vi fick båda röda kinder men husse sa att det är bara flickor på två ben som gör så. Nåja, han tvättade av oss så gott det gick och vi försökte lista ut vad vi då skulle kunna hjälpa till med.

Då fick vi syn på matte som stod och målade vita bräder. Jippi tänkte vi, det är kanske färgen som husse inte tyckte om. Jag, Garbo, försökte använda svansen och Greta hon försökte med sidan av kroppen. Naturligtvis måste vi testa om nosen fungerade också. Det gjorde den inte! Det märkliga var att varken husse eller matte tyckte att vi var särskilt duktiga. Vi som jobbar alldeles gratis och allt.

Hur som helst, när de slutat måla för dagen så skulle vi åka och bada, färgen kanske försvinner då trodde dom. När vi kom till tjärnen så fick vi också passa på att apportera lite, lättare att få oss att simma då sa dom. Jag, Garbo, fick testa en dubbelmarkering på vattnet för första gången. Det klarade jag galant och matte blev riktigt, riktigt stolt så jag tror inte att jag är i onåd längre.

Jag, Greta, gjorde också en riktig bravad sa husse. Matte kastade ut en enklemarkering men det blåste lite så när jag simmade ut så höll jag lite för långt åt vänster så jag missade vittringen av den. Jag simmade långt och husse blåste inkallning så jag vände men när jag simmat tillbaka en bit så tänkte jag på att den måste ju finnas här i närheten och "ringade". Tråkigt nog hittade jag den inte då heller så jag simmade längre ut igen men då blåste husse inkallning en gång till och tänk – jag fick sniff på den till slut. Husse tyckte jag var jätteduktig som låg i och jobbade så länge så jag är nog heller inte i onåd.

Färgen försvann lite så nu syns det inte längre så mycket  att vi hjälpt till att måla. Matte beklagar men batterierna till kameran var slut, annars skulle ni ha fått sett hur vi såg ut. Få se vad vi ska hitta på att hjälpa till med i dag, nåt blir det säkert. Hej, svejs/Greta & Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 + 6 =