061005 Jobba, jobba, jobba

Greta 5,5 mån Greta berättar:

I går var det äntligen dags att få göra något vettigt. Cindra kom på besök och vi skulle få ut och träna sök igen. Husse och matte ökade svårighetsgraden lite och lade fältet på en lite svårare mark. Vi fick stå på vägen och skickades över ett stort dike och in i en gles skog. Där var det risigt, stora tuvor och rotvältor så det gick inte att springa med full fart och dessutom fick vi jobba i medvind. Husse och matte tog med sig  Kråka och Atte när de lade ut fältet, allt för att det skulle finnas så många dofter som möjligt och de lade upp det så att det inte skulle gå att följa spår för att hitta appporterna.

Cindra gick först och sedan var det min tur. Jag hade lite svårt att förstå vad husse menade med sök, jag har inte så långt minne, men jag hittade två utan hjälp. Sedan fick matte gå ut i området en sväng innan jag fick ut och söka igen och då så sprang jag omedelbart på en apport så då fick jag gå ut en gång till. Tyvärr kom jag in tom igen trots att jag låg ute och sökte intensivt och länge. Då gick matte ut en gång till och efter att ha sökt en lång stund så hittade jag min fjärde dummy. Husse tyckte jag var jätteduktig och sen var det slut på det roliga. Hur det gick för Garbo? Det får hon berätta själv. Tjingeling/Greta

Garbo 6 mån mini  Garbo berättar:

Jag tror faktiskt att jag fått kläm på vad sök betyder. Jag sticker ut med schvung och hög intensitet säger matte men det var svårt att hitta något igår men jag plockade in åtta apporter utan hjälp, bortsett från en kanindummy som fastnade i en kvist och som matte fick komma och hjälpa mej att ta loss. Jag tappade lite självförtroende när jag inte hittade någon dummy efter en lång stund så husse fick gå ut i området och då hittade jag den nionde. Då tyckte matte att jag hade jobbat så bra så jag fick sluta. Det låg fem stycken kvar ute så Kråka och Atte fick hämta dem. Det var bra det, för då fick de kvitto på att det var ett ganska svårt sök för de tog ganska lång tid på sig att hitta de som var kvar, trots att de är "experter" på sök.

Det märks också att det är höst på riktigt nu för matte och husse tog lite foton på oss när vi jobbade och man kan se att skymningen har infunnit sig, trots att vi var färdiga kl 19.00. Se själva:

Greta ute på sök Garbo ute på sök

Greta kommer med sin andra dummy och jag, Garbo, kommer med min tredje.

Vi hörs snart./Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton − 14 =