061026 Sista fältträningen inför vintern?

Garbo 6 mån mini Garbo berättar:

I går kom Cindra hit för att träna sök. Naturligtvis fick även jag och Greta jobba lite också. Eftersom jag löper fick jag gå sist, man brukar ju spara de bästa till sist…..

Jo då, det gick riktigt bra trots att jag egentligen är liiiite splittrad just nu för jag har lite annat i skallen. Matte kallar det för höglöp. Jag försöker på alla sätt och vis ställa mej in hos Atte men han är bara intresserad av Kråka trots att hon började och löpa i lördags så det är en hel del dagar kvar till hennes höglöp. 

Där de hade lagt fältet var det, på sina ställen, ca 1 dm ganska hård frusen snö så det gick inte springa så fort och det var tur det sa matte. Hon tyckte nämligen att jag var mycket noggrannare än jag har varit tidigare. Det låg åtta dummisar ute och jag plockade snabbt in sju. Den sista fick jag problem med och jag kom in tom ett antal gånger men Cindra hade också problem med den så den var nog lite svår. Jag löste det till slut och matte tyckte att jag gjort ett kanonjobb, vilket känns riktigt bra om det nu blir vintervila när det gäller söket men man vet ju aldrig vad vädergudarna bjuder på, man kan ju alltid hoppas….

För övrigt tycker matte att jag numera har riktigt vårdade avlämningar. Det blev ju lite test på det då det fanns lite snö och på dummisarna men jag hade ändå snabba upptag och lämnade av snyggt och prydligt.

Hur det gick för Greta? Det ska hon få berätta själv.Ha de´/Garbo

Greta 5,5 mån Greta berättar:

Just nu är husse mycket nöjd med mej. Jag har inte hittat på något mera bus de sista dagarna och i går kväll fick jag, som Garbo berättde, också jobba lite på fältet. Jag fick gå först och det låg åtta dummisar ute även till mej. Jag förstod direkt vad husse menade när han skickade ut mej på söket och jag har nog aldrig tidigare varit så koncentrerad på uppgiften som igår. Jag sökte verkligen  intensivt, kanske för att det inte gick att springa så fort. Vem vet? Jag fick visserligen bara hämta fyra stycken men eftersom allt gick så bra, även avlämningarna som jag haft problem med ända sedan jag knockade husse, så tyckte han att vi skulle sluta när det gick som bäst. Och tänk…. även matte var mycket imponerad av mitt jobb i går. Ibland är det skönt att heta Greta! Vi hörs/Greta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

18 − 3 =