060925 En liten rapport

Greta & Garbo 06 Greta & Garbo berättar:

På lördag förmiddag skulle husse och matte ha med sig Kråka och Atte på gåsjakt. Tickan och vi fick också följa med men vi fick inte vara med på själva jakten men på eftermiddagen fick vi också jobba lite. Matte kommer att berätta om vad som hände på jakten på hemsidan. 

Vi fick börja med att sitta passiva bredvid husse och matte medan flera av de andra hundarna, tre golden och en labbe,  jobbade på vatten. Det gick ganska bra, lite spännande i början men sedan lugnade vi ner oss och då fick vi också en vattenmarkering (and) som landade ute i en liten vassrugge. Så mycket mera blev det inte men det var kul att äntligen få apportera och speciellt från vatten. Det är ju så härligt att simma! Tickan och Kråka fick också jobba lite men då fick vi sitta i bilen.

På kvällen blev husse och matte bjudna på middag tillsammans med alla andra som haft med sig apportörer på jakten så vi stannade kvar tills på söndag. På förmiddagen passade husse och matte på att köra lite lydnad med oss då det fanns lite andra hundar som störningar. Det var två golden och en flat som var med och vi fick alla gå lite fot fram och tillbaka på en äng, sitta i grupp och kallas in och sedan gjorde vi "ormen" (vi hade ju naturligtvis kopplet på, dom litar ju inte riktigt på oss…..). Eftersom inkallningen fungerade så bra fick vi också sitta bakom gruppen och husse och matte ställde sig framför och kallade in oss, igenom gruppen, och det gick galant. Vi är nog rätt så duktiga egentligen fast dom inte alltid tror det. Som avslutning fick vi gå lite fram och tillbaka igen och när det blev halt kom det en massa störningskast med minidummy.  Det var bara när den första kom som det var lite spännande men sedan satt vi stilla och tysta båda två så det gick också riktigt bra! Vid andra omgången rörde vi inte en fena och både husse, matte och Arne, som också var med, tyckte att vi gjort stora framsteg.

I morgon kväll ska vi också få ut och träna lite apportering och det kommer nog en rapport. Just nu ligger vi inne och myser för det är kallt och regnar så det är ganska skönt att ha en riktigt "kojdag" idag. Vi hörs./Greta & Garbo

PS. Matte hälsar att det inte blev några foton för både rätta batterierna och reservbatterierna  till kameran var slut. DS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

14 − 13 =