070402 Att träna eller inte träna….

Greta december 06 Greta berättar:

I lördags så packade husse och matte in oss i bilen och jag hörde att de pratade om att vi skulle få ut och träna lite linjetag och markeringar. Jösses va glad jag blev. Naturligtvis började jag att smågnola lite men säg den som får vara glad – inte blev det någon träning inte. Jag gnolade och småsjöng lääääänge men de hjälpte inte. Så småningom så insåg jag ju att det inte skulle bli något och då blev jag ledsen så då var det ju inte läge för att sjunga längre. Att åka bil i mer än en timme utan att något händer är ju inte så kul. Fast jo, det hände ju nånting förståss. På en av skogsbilvägarna kom det en jämthund och uppvaktade oss så husse fick vända och fösöka köra ifrån den men innan vi hade hunnit väntda bilen så satte hunden sina tassavtryck på flera ställen på bilen. Behöver jag tala om att vi alla blev mycket upprörda över hans sätt? Mycket ofint, så det så. Ha det/Greta

Garbo 070227 Garbo berättar:

I går blev det i alla fall lite träning. Vi fick åka och hälsa på Cindra och när vi kom dit var det en valpköpare där (matte heter Mona och jag tror att hunden hette Diva) som körde fält. Roland hade lagt upp ett ganska stort fält med 14 dummisar och där de längst ut låg på ca 100 m. När husse och matte kom fram var de precis färdiga och sedan skulle Cindra få jobba lite vilket gick kanon. Hon hämtade 9 dummisar på 7 minuter!

Sedan var det husses eller mattes tur att göra något med någon av oss. Ska vi köra Greta & Garbo tillsammans undrade husse. Tja, okey sa matte, vi kan ju alltid avbryta om det inte fungerar. Både Greta och jag har ju skött oss riktigt, riktigt bra de senaste gångerna så de tyckte att vi kanske kunde vara mogna för lite nya utmaningar. Vi fick naturligtvis inte jobba samtidigt utan de skickade oss varannan gång och visst var det en utmaning! Förutom att vi skulle använda näsan och leta rätt på dummisarna skulle fick vi också upptäcka att det kanske inte ligger någon dummy där vi tror att det ska göra det för någon annan har redan tagit den. Det tar nog en stund innan man riktigt känner skillnaden på gamal och färsk vittring. Dessutom fick vi ju verkligen träna stadgan. Husse och matte trodde att största svårigheten skulle vara just passiviteten, speciellt när det var vi två som jobbade tillsammans men som tur var så förvånade vi dem ordentligt. Det hela gick mycket bra! Se själva:

image161

Trevliga avlämningar…..

image162

…. av oss bägge två …..

image165

……liksom en lugn och koncentrerad passivitet.

De enda plumparna i protokollet var att Greta gjorde ett tvärstopp en meter framför mej när hon skulle ut för tredje gången. Hon kände nämligen vittringen av de dummisar som jag redan hämtat. Husse stoppade henne och skickade iväg henne ut på fältet men det blev ju lite "stök" och matte var inte beredd så när Greta stack iväg glömde jag vad jag höll på med och försökte följa med. Matte ropade ett bestämt nej och då kom jag ju på mej så det blev tvärstopp och jag sprang omedelbart tillbaka till matte och satte mej. För Gretas del så skickade nog husse henne en gång för mycket. Vi hade tagit in fyra dummisar vardera och i efterhand sa de att vi hade egentligen jobbat mer än nog och skött oss otroligt bra men trots det så skickade husse Greta en gång till. Då kom hon in tom några gånger så tillslut kastade han ut en dummis i närområdet som hon hittade när hon var på väg in igen så det löste sig. Jag fick ju också gå ut en gång till och jag var ju själklart tvungen att kolla om Greta faktiskt hämtat den som husse kastade ut. Det hade hon så jag drog iväg ut på fältet, helt självmant, i stället och det tyckte matte var riktigt strong gjort, att jag inte låste fast mej alltså. Efter en liten stund hittade jag en av dummisarna som låg allra längst ut och sedan var det tyvärr slut på det roliga.

Efter oss så lånade Roland Tickan, matte körde Kråka och husse Atte. Det blev väl lite blandad kompott men Tickan skötte sig faktiskt riktigt bra och tog in fem dummisar utan problem och att lämna till Roland var inget konstigt alls tyckte hon.

Nu är det bara att hoppas att vädret håller i sig och att våren kommer på allvar så det blir lite mera av den här varan, det är ju faktiskt skitkul! Jobba på/Garbo

PS. Hoppas att ni klarade er från att bli lurade igår, det gjorde vi. DS.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × 3 =