070417 Pang ….. sa det!

Greta & Garbo Greta & Garbo berättar:

I går träffades husse, matte, Ullis, Stefan och Lena för att titta på markerna och lokalerna inför kursen som de ska hålla nästa helg (då får vi nog vara hemma i hundgården, hmmm……). De åkte hem och åt lite lunch och drog sedan upp riktlinjerna men efter det var det vår tur.

Ullis, Stefan, Zazzi, Chili och Ullis nya förvärv, Izi (en liten labradorflicka på 11 veckor) och vi åkte ut för att få träna lite. Ullis och Chili fick börja och gjorde lite markeringsövningar och sedan körde Stefan och Zazzi samma sak.

Husse och matte ville att vi skulle få träna skott. Vi har ju hört skott förut men inte i samband med att vi själva har varit aktiva så de var lite nyfikna på hur vi skulle reagera/agera. Stefan tog apportkastaren och gick ut på på en äng och vi startade ca 100 m därifrån och gick fot mot honom. Under tiden som vi gick så sköt han ett antal skott. Vi reagerade inte mer än att vi tittade lite nyfiket på honom för att se vad han höll på med. När vi var ca 20 – 25 m från honom så stannade vi. Då sköt han ett skott och kastade en dummy längs med skogskanten och jag, Garbo, skulle få apportera först. Det gick väldigt bra. Satt och väntade tills jag fick lov att gå och spikade markeringen men……. Greta kunde ju inte hålla sig så hon kom också men tji fick hon. Jag behöll dummyn fast hon gärna ville ha den och när jag visade att det var min då lyssnade hon på husse och sprang tillbaka till honom och jag satte full fart till matte.

Vi gjorde naturligtvis om det men då fick Greta vara kopplad. Då var hon helt lugn och jag gjorde precis som första gången. Matte blev jättenöjd med mej men det innebar ju också att det blev slut på det roliga så det blev bilen igen. Under tiden som vi hade tränat skott så hade Ullis och Izi gått lite längre ner på ängen och apporterat lite minidummisar. Det hade funkat jättebra. Tyvärr hade inte matte med sig kameran som hon hade tänkt så därför kan ni inte få se vilken sötnos Izi är. Matte säger att hon blir riktigt nostalgisk, vad hon nu menar med det. Vi är ju också söstnosar men i ett litet större format.

Sedan var det dags för Chili och Zazzi igen. De tränade linjetag över en liten äng, ett dike och in i en glänta in i skogen. De turades om och hämtade tre vardera och det gick lika bra som första övningarna som de gjorde. När det var färdiga så fick jag, Garbo, en markering på samma plats som de hade kört linjetaget men jag hade lite kortare sträcka så vi stod en bit in på ängen. Jag spikade markeringen och under tiden som jag levererade den så hade Stefan lagt ut en som jag inte såg. När jag lämnat av så skulle jag få ta den på ett linjetag. Jag sprang rakt ut, missade dummyn  och veck av lite till vänster vid en stor gran som stod där. Matte blåste inkallning på mej så jag vände och då fick jag en söksignal och gissa vad?……. då hittade jag den! Skitbra, sa matte. Nu ser  vi fram mot kvällens övningar/Greta & Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

17 − 16 =