070423 Det är mörkast före gryningen

Greta & Garbo Greta & Garbo berättar:

I helgen har husse och matte, tillsammans med Ullis o Stefan, haft kurs för andra hundar och deras förare. Ullis o Stefan bodde här i  "Bryggstugan" och de hade med sig Izi, Chili o Zazzi men vi fick bara träffa Izi när hon följde med in på kvällarna. För oss var det inte så kul, vi fick bara vara i hundgården på dagarna och ingen hade tid med oss. Fy bubblan va orättvist! Men…… så i går var det äntligen vår tur. Vi hade ju fullt av uppdämd energi förstås så husse och matte bestämde att det inte skulle bli så avancerad träning men det beror ju på hur man ser på saken förstås.

Jag, Garbo fick börja och naturligtvis fick jag gå fot en stund. Det tycker inte jag är så kul. Sedan gjord vi några inkallningsövningar som gick kanon och så fick jag avsluta med ett fält. Det var upplagt lite annorlunda än vad jag är van med. Vi stod ute på en äng och matte skickade mig mot en öppning i skogen. Ca 20 m framför mej fanns ett dike och före det var det fullt med stora tuvor av gammalt gräs och buskar. De hade lag ut både där, strax bortom diket, i gläntan och i skogskanten runt omkring, sammanlagt 14 dummy. Gissa om det gick bra då? Jag hade mycket spring i benen så jag sökte kanske inte så koncentrerat som matte ville alldeles i början men så småningom lugnade jag ner mej och levererade med både fart och schvung. När jag hade plockat från alla linjer = områden blev det tack och slut. Snopet men jag hade i alla fall hämtat 8 stycken.

När Garbo var klar fick jag, Greta, in i "hetluften". Ja, jag är ju lite het av mej som ni vet. För mej blev det fotgående och stoppsignal som första övningar. Fot gick mycket bra men det här med stopp är lite svårare men så småningom blev husse nöjd och då fick även jag jobba på fältet. Kändes skönt att få röra på benen lite. Trots att jag är lite het av mej, som sagt var, så kopplade jag på näsan direkt och hittade min första dummy på hitsidan diket. Gissa om husse blev stolt! Jag fick också jobba på tills jag hade från alla linjer och tänk….. det blev samma antal som Garbo. Vi har nog börjat haja det här riktigt bra, tror jag.

När vi var färdiga fick Kråka och Atte jobba in fältet tillsammans och Tickan fick ett litet mindre antal, 5 st. Två av dem blev lite knepiga för henne att hitta så hon fick två små "spel". Ena gången då badade hon dummyn i diket så både hon och dummyn var rätt så geggiga. Hon tycket i alla fall att det var kul även om husse rynkade på näsan lite.

Nej nu ska vi strax få mat och sedan ska vi ut och träna tillsammans med Cindra. Tjo o hej från Garbo o mej!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × 5 =