070815 – Fixat och klart!

Garbo december 06 Garbo berättar:

Nu är tangentbordet fixat. Kom med specialleverans i går. Äntligen kan vi få berätta lite om veckan som varit. Jag har fått träffa en halvsyster och två kusiner, Ronja 6 månader samt Jäger 1,5 år och Izi 6 månader. Jättekul för de var superduktiga. Jäger tog en 1:a i Nkl i Lit, lätt som en plätt och Ronja vann Jämtlandscupens Valpklass.

Under veckan som gick hade vi träningar söndag till tisdag, Jämtlands Cup på onsdag och träning på fredag. Sedan blev det två vilodagar och på söndag start för mej i Nkl i Lit. Jag måste nog få säga att matte är mycket stolt över mej och hur jag har skött mej under denna vecka. På träningarna skötte jag mej väldigt bra, blev inte speciellt påverkad av att det hände mycket runt omkring mej. Mycket passivitetsträning blev det också och dessutom så tog Gretas "gammelmatte" Anita och gav matte och mej en lektion i fotgående så nu tror jag att matte och jag börjar få kläm på det också. Matte har hotat med att vi ska träna intensivt ett tag framöver. Det kanske inte låter så kul, det är ju roligare att jobba förstås men om vi skärper till oss så kanske det går rätt så snabbt tills matte blir nöjd.

För övrigt vann jag Slyngelklassen i Jämtlands Cup och tog en 1:a med HP i Nkl och det resulterade i att jag slog  alla Ökl- och Eklhundarna på tassarna så matte och jag blev bästa ekipage på söndagens Litsprov. Pga det fick Matte en övernattning på Holiday Club, för 2 vuxna och 2 barn eller 3 vuxna, med frukost och gratis entré till äventyrsbadet. Månntro att hon kan byta barn mot hundar? Om veckan som gått har matte även berättat på hemsidan, se sidan Kalendern.

I går var vi (flocken) ute och tränade lite för oss själva. Efter lite fotgående först, fick jag en markering på vatten med apportkastare som jag fixade jättefint och sedan sköt matte ute en till som jag inte fick ta. Istället fick jag gå fot därifrån till ett buskage där matte gömt 4 minidummisar som jag fick hämta hem som närsök. Lätt som en plätt! När det var klart gick vi fot tillbaka till vattnet och jag fick ta dummisen som låg kvar i vattnet på linjetag. No problemas!

Lite smolk i glädjebägaren blev det i morse när matte upptäckte att jag börjat löpa, knappt fem månader sedan sist. Men…… tur i oturen sa matte. Om jag börja löpa för några dagar sedan har det ju inte blivit någon start i Lit så vi måste nog ha en liten skyddsängel som tar hand om oss, sa hon. Nej nu ska Greta få berätta lite också. Vi hörs/Garbo

Greta december 06 Greta berättar:

Även för mej har det varit en spännande vecka. Jag har träffat pappa Volle och brorsan Kuben, syster Speys, mamma Lystra och halvbror Jäger. Kuben tog en 1:a i Nkl på Litsprovet, inte konstigt för han är jätteduktig!

Under veckan som gått har det ju varit fulla dagar med träningar (som Garbo berättade). Husse tycker att jag har skött mej otroligt bra. Jag har inte fått jobba så väldigt mycket, men mycket passivitetsträning har det blivit. Det jobb jag gjort har å andra sidan varit väldigt bra och husse säger att nu är vi nog på G.

Gammelmatte, som sett mej flera gånger på kennelträffar under tiden som gått, tyckte också att jag gjort mycket stora framsteg och att jag är jätteduktig. Skönt att höra, för det är inte så lätt att hålla sig i skinnet när man har så stor motor som jag har. Matte säger att om jag fotsätter på den väg som vi är på nu så kommer jag nog att bli riktigt "farlig" framöver. Lite avundsjuk är jag förstås på Garbo som fick starta på jaktprov men husse säger att det blir nog min tur också men att jag nog får vänta till nästa år. 

Igår börjde husse och jag träningen med att gå lite fot. Sedan blev det lite markeringar som han kastade, en del fick jag inte ta och en del fick jag hämta. Lite inkallning och inkallning med stopp blev det också. Vi avslutade med att jag fick två enkelmarkeringar med apportkastare på vattnet. Behöver jag säga att det gick fin fint? Lugn och stabil, snabbt ut och avslutade med en mycket fin inleverering och avlämning. Så ska det se ut, sa matte! Nej nu har jag inte tid längre, måste ut i hundgården och bråka lite med Pucko. Höres/Greta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fjorton + 14 =