070819 Nya bekantskaper

image187 Greta & Garbo berättar:

I går fick vi göra en ny bekantskap när vi var ute och tränade. Kicki, Sally o Skrutt var med men även ett ekipage som vi inte träffat förut, Helena och Kickan. Det var tänkt att jag, Greta skulle få träna markering och linjetag men i stället för linjetag blev det fältjobb. Skitkul! Jag fick börja med enkelmarkeringar som landade i buskage nere vid vattnet. Den första var lätt som en plätt, den andra strulade jag till det lite med så den fick jag göra om. Då gick det mycket bättre men inte perfekt så för säkerhets skull fick jag den en gång till och då var det spik.

När jag, Greta, var färdig blev det Kickans tur som tog en dirigering (som hon sett när den lades ut) innan hon fick hämta den kastade. Hon fixade det mycket bra kan jag säga. Därefter blev det Sallys tur  (som också hämtade utan problem) och nästa på tur var jag, Garbo. Jag fick först två enkla markeringar och därefter en dubbelmarkering. Matte blev rätt så nöjd med mej men hon blev lite rädd också. När jag kom in med den första av dubbelmarkeringen blödde jag ur näsan. Hon skickade mej på den andra och under tiden kollade hon fågel som jag kom in med och konstaterade att det var inget blod på den. Slutsatsen blev att jag nog stucki t mej i näsan när jag hämtade den första markeringen. Efter en koll på min nos så "blåste hon faran över" för det hade nästan slutat blöda. Innan jag tog markeringarna hade jag fått se på när matte lade ut några fåglar runt en liten björk så när vi var färdiga med markeringsjobbet skulle jag hämta dem med linjetag. Den första gick bra, fast jag gick inte rakt så matte stoppade mej en gång och visade med tecken. Jag tror hon blev nöjd ändå för jag gjorde som hon sa och kom hem med fågeln. Sedan ökade vi avståndet och även vinkeln till dirigeringarna. Nu måste hon stoppa mej två gånger men det gick också mycket bra. Vid den tredje blev jag liiiite lomhörd men fixade den snabbt ändå men matte sa att nu blir det träning med pipa ett tag framöver. Attans också! Skrutt, Kråka, Pucko och Atte fick också göra markeringar som de löste ganska bra. Kråka hämtade en som landade drygt en meter upp i en buske. Tur att hon har erfarenhet, sa matte.

När alla var nöjda med markeringarna lade de ut 16 vilt på en stor äng med tre diken . De lade 5 fåglar i de två närmaste dikena och resten ute på ängen. De ville nämligen se hur vi jobbade med vinden och hur vi tog för oss. Kickan hade också fått för sig några gånger att rulla på vilt så de ville ha överblick över det hela. Kickan började och när hon var färdig (bröt efter 8 vilt) så tyckte de att hon jobbat mycket bra. Hon började lite tveksamt men jobbade upp sig och på slutet var hon riktigt, riktigt bra. Jag, Garbo, fick jobba på de vilt som var kvar men de lade ut en extra kanin så att det i alla fall skulle finnas ett närvilt för mej också. När jag tagit in 7 vilt bröt matte. Hon tyckte att jag jobbat jättebra med tanke på att de flesta vilten låg långt ut. De konstaterade också att de hade rätt i sin teori om att jag stuckit något i näsan när jag hämtade markeringen för ett av vilten som låg längst ut var gömd i en liten buske på ängen och jag sprang nog kanske 5 varv runt den innan jag vågade sticka in nosen i busken för att ta skatan som låg där.

Efter att de lagt ut igen var det Sallys tur. Det gick också mycket bra för henne så när hon hämtat 7 vilt  tyckte matte Kicki att det var dags att sluta. Husse bestämde sig för att jag skulle också få jobba på fält så de lade ut två av närvilten och sedan var det dags. Jag hämtade 7 vilt, det sista fick jag jobba riktigt duktigt på men de tyckte att jag skött mej riktigt, riktigt bra. Jag gick inte upp i varv och höll huvudet kallt. Dessutom gick inlevereringar och avlämningar kanonbra. Husse konstaterade att han har rätt när han säger att jag är på G!

Ett nytt utlägg och Skrutt fick jobba. När hon snabbt hämtat in 8 vilt bröt Kicki och då låg det 8 stycken kvar. Atte, Kråka och Pucko skulle gemensamt få hämta dem. Kråka hämtade snabbt in 3 och Atte 1. Pucko var nog inte helt klar på vad han skulle göra så han letade nog lite spår efter mej, Garbo. Jag löper ju så det var nog inte särskilt snällt mot Atte och Pucko att de fick gå sist. Nåja, matte höll Kråka tills Pucko också hämtat en och sedan skickades även hon igen. Nu var det tre kvar och Kråka hittade snabbt en till och även Atte kom med en. Den sista var en duva som låg längst ut, väl gömd. Ingen hittade den så matte gick ut med Kråka för att göra ett närsök på den. Tyvärr höll de till på fel ställe så under tiden lyckades Pucko lokalisera den. Eftersom matte var ute på fältet ville han lämna av till Helena i stället och det fick han men sedan ville han inte lämna henne och gå in i bilen. Han tyckte nog att det var en mycket trevlig bekantskap. Ha det gott/Greta & Garbo

PS. MIxo, det är mycket bättre med mitt, Gretas, öra. Det går nog vägen det här. DS:

En reaktion på ”070819 Nya bekantskaper”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 × fyra =