070822 Humle o Dumle

Greta & Garbo 0706  Greta & Garbo:

Pucko har ju varit hos oss en vecka medan hans familj har varit i Finland. I söndags kom de tillbaka och övernattade här så vi fick träffa Emelie och Andreas lite. Kul! På måndag förmiddag åkte de hem i gen så nu är "Humle" (Atte) ensam igen. Ja, husse & matte brukar kalla dem för Humle & Dumle för de är så roliga tillsammans. Fantastiskt att de är så tajta trots att jag, Garbo löper. "Dumle" (Pucko) är ju ett år äldre än "Humle" som ju är "hemma i gården". Trots det välkomnas alltid  "Dumle" när han kommer och han får mer än gärna bossa fast för det mesta leker de som två valpar. Verkar som de verkligen njuter av varandras sällskap.

För oss har träningen hittills denna vecka handlat mest om fotgående, stoppsignal, inkallning, passivitet och någon enstaka markering och linjetag. Vi har fått jobba båda samtidigt och vi tror att husse och matte är rätt så nöjda med oss. För mej, Greta, kommer det tydligen att bli lite extra träning på att inte gå på tecken utan på kommando. Det gäller att få in rätt tajming, gäller även för husse som glömmer sig ibland. För mej Garbo kommer det att bli fortsatt fotträning och även inkallning som inte fungerar till 100 % med störning. Matte har också konstaterat två av våra olikheter. När jag, Greta, inte förstår vad husse menar "går jag upp i varv", blir flåsig, vill gärna klättra o s v. När Garbo inte förstår vad matte menar "fryser hon fast". Det ska husse & matte jobba på, att se tecknen i tid, säger hon.

I går fick även Kråka & Atte en liten dos av samma medicin dvs, stadga, passivitet, jobba i par. Det verkade som om det fungerade rätt så bra för husse & matte var på mycket gott humör när vi åkte hem. Passa på att njut av det fina vädret, det gör vi/Greta & Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 × fyra =