070204 Valpträff på Thorsvi kennel

Greta december 06 Greta berättar:

i fredags packade husse och matte bilen och vi undrade lite vad som var på gång. Garbo och jag fick föja med och vi åkatejättelänge, gjorde i och för sig några raster så vi fick ut och röra på oss lite, men bilturen tog ungefär 7 timmar totalt. Helt plötsligt sa husse att nu är vi framme. Vi fick gå ut och rasta oss lite och sedan fick vi föja med in till min "gammalmatte" och "gammelhusse". Det var spännande för där fanns det flera hundar som vi fick träffa men först fick vi lite mat. Den första hunden som vi träffade var lilla Valsa, en mycket käck och trevlig liten tax som var 6 månder. Hon var helfräck, tuff men snäll. Sedan fick vi träffa Speys, min syrra och sedankennels grand old ladies, Joy och Karma, 12 resp 13 år gamla. Det fanns också en massa nyfödda småvalpar där men dem fick vi inte träffa, bara höra. Dessutom fanns det två katter som vi gjorde bekantskap med. Lite underliga figurer det där…… men det var ju inte så mycket att bry sig om egentligen fast Valsa busade riktigt rejält med hanen ibland men det vågade inte vi oss på.

Vi sov över där och morgonen därpå droppade alla mina andra syskon in. Karina Sellén och Håkan Johanzon kom också och de drillade först våra hussar och mattar i teori och sedan var det vår tur. Vi åkte ut till en stor hage där det luktade mycket spännande. Både harar och rådjur hade gått där så det fanns en hel del störningsdofter. Hur som helst, det började med att husse släppte ut mej ur bilen och sa att jag skulle gå och pinka men snopet nog så fick jag, efter uträttat ärende, gå direkt in i bilen igen. Det var ett led i träningen påstod han…… snopet var det i alla fall. Husse hade lovat alla att jag skulle ha uppvisning med temat Melodifestivalen, för det brukar jag ju göra ibland, men jag lurade alla. Jag sjöng inte ens upp.

När vi så äntligen fick gå ur bilen (Garbo fick också vara med) på allvar så var det passivitet och stadga som skulle tränas. Passet före lunch gick ut på att gå i koppel och att kunna sitta lös när det kastades en dummy.Jag skötte mej väldigt bra och jag tror att jag var en av de allra tystaste i gänget. Ett litet missöde hände men det var inte mitt fel – eller tja kanske indirekt, jag löper ju. En hanne, Glenn Grant (Virre tror jag han kallas) kunde inte motstå mej så han rymde och kom och uppvaktade mej och vem kan sitta stilla då?

Valpträff 2

Valpträff 1

Efter lunch (en jättegod lasagne, sa husse) var det åter dags att drillas i stadga och passivitet. Vi gick i två grupper lite fram och tillbaka på linje. Vi fick lära oss gå fot med och utan vändningar, sitt, stanna kvar, både med och utan störningar och när träningspasset var slut hade vi också fått göra en apportering vardera. De flesta övningarna var variationer på de övningar som Garbo och jag brukar få göra så vi kände igen det mesta så det var ju egentligen inte så svårt. Skillnaden var väl att det inte  brukar vara  så många hundar och så lång tid brukar vi inte heller hålla på. Slutsummeringen från husse var att han var mycket nöjd med mej. Han tyckte det gått mycket bättre än väntat. Garbo var väl lite mera okoncentrerad än hon brukar men det är lite kul för mej. Det brukar ju vara så att det är hon som är den coola av oss två, skönt när det blir tvärt om någon gång (fast tyst det var hon ju som alltid).

Karina har en syster till Garbo så matte tyckte det var kul att få se henne. Vi fick inte träffa henne, bara se henne på avstånd för det blev lite smått om tid. Annars hade ju matte velat se lite mera av henne men hon fick henne i alla fall på kort:

Prinsessan

Matte tycker att likheten med Garbo finns där


Dagen avslutades med fika och sammanfattning och när det var slut fick vi åka till Jan och Britt och träffa Maja och Britta. Husse och matte åt en sen middag och sedan sade vi godnatt. Morgongen därpå fortsatte vi vår resa hemmåt men vi gjorde en avstickare till Gustaf och Ingegerd som bjöd husse och matte på lunch. Kl 19.00 var vi hemma igen så vi äntligen fick träffa Kråka, Atte och Tickan som hade fått vara hemma – ja inte själva förstås för Maud och Emelie hade varit hundvakt åt dem så de hade nog haft det riktigt bra ändå. Pucko hade också hälsat på så de hade nog haft det de gjorde ändå.

Matte och husse tyckte det var rena semesterresan, hotellstandard på varje stopp så de vill gärna passa på att tacka alla vi besökte. Ett särskilt stort tack till Karina och Håkan för deras kloka råd och till Anita och Jörgen förstås för deras stora gästfrihet och engagemang för sina valpköpare (med bihang) och för en mycket trevligt anordnad valpträff. Matte hälsar att om ni vill se lite flera bilder från valpträffen så besök kennel Thorsvis hemsida. Hälsningar från en trött Greta

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två + 2 =