070107 Storfrämmande

Greta december 06 Greta berättar:

I dag fick vi storfrämmande från Ragunda. Marie och Jod kom tillsammans med Lotten och Mixo. Jättekul och jättespännande med nya hundar:
 
Främmande  Jod

Marie och Lotten var ute i god tid och hade redan hunnit plocka upp fikapåsen när vi kom. Lilla Jod, Garbos halvsyster var lika söt som vi trodde. Något som kanske går i arv var nog hennes sätt att lägga huvudet på sned och titta godmodigt, så gör ju Garbo också.

Kicki med Sally och Skrutt kom också men Cindra var hemma då husse Roland skulle vara "barnmorska", valpning på gång. Vi var totalt 9 hundar som fick jobba lite idag och Mixo fick börja. Han gjorde några markeringar som Thord kastade och avslutade med ett linjetag på samma ställe och allt fungerade bra. 

Sedan fick Kråka och Sally göra lite markering/linjetagning tillsammans med utökade avstånd men på samma plats. Detta gick alldeles utmärkt förutom att Sally smet när Kråka skulle ut på sin tredje och det blev lite stopp och hon försökte även på nästa men då var matte med på noterna så hon fick korrigera i rätt tid. Att  det gick så bra förvånade matte Kicki för hon trodde inte riktigt på att Sally skulle klara den sista då den var rätt så lång. Lite klurigheter låg det också efter vägen då de måste genom ett buskage och ut till slutet av nästa äng.

Nästa par ut var Atte och Skrutt och det fixade det hela precis lika bra bortsett från att Atte ville uppvakta Skrutt ett par gånger. Han har nog lite löptik i skallen och sedan är han ju lite extra förtjust i flattjejer.

Äntligen blev det dags för mej men husse ville att jag skulle "ralla av mej lite" innan jag fick börja jobba så under tiden fick Jod några markeringar vilket gick superbra. När husse och jag kom tillbaka fick jag liksom igår, göra linjetag och tänk…….. det fungerade även idag, både linjetagen och avlämningarna! Sedan kastade husse själv några markeringar i skogsterräng åt mej. Det var inte lätt att se var de landade så jag fick jobba bra för att hitta dem, men man har väl en bra näsa…….

Efter mej var det Garbos tur men hon ska själv få berätta. Tjingeling/Greta

PS. Förresten har jag fyllt 10 månder nu. DS.

Garbo december 06 Garbo berättar:

Första av allt vill jag få visa hur jag numera ser ut. Tror ni att jag kommer att kallas "ärransiktet" måntro?

Ärrad Garbo

Synd på en sån stilig tjej, säger matte. Förgrymmade Tickan!

Hur som helst, jag fick också¨ralla av mej" och det var meningen att jag skulle pinka men tror ni att jag hade tid med sådant? Nä, det gjorde jag när jag insåg att nu är det jobb på gång men innan vi hunnit starta. Idag skulle jag få en lite svårare markering för matte ville se om jag kunde ligga kvar i området. Husse kastade dummyn över ett dike och in i en stor gran och han kastade bakåt i stället för åt sidan som han brukar. Lite klurigt blev det för jag började leta i jämnhöjd med husse men rätt snabbt insåg jag att jag måste över diket och längre ut. Den första markeringen blev liiiiite yvig men de andra ringade jag bra och på ett mindre område. Jag fick också gå fot och backa lite sedan jag sett markeringen, detta för att jag ska bli mera "fast i baken" som matte säger. Jag som har såna fina kraftfulla skinkor och lår! Det sista jag fick göra var att backa en bit och sedan ta den sista (som husse smög ut) på linjetagning. Den spikade jag bäst av alla. Jag tror att matte var rätt så nöjd och dessutom tyckte hon att jag skötte fotgående mycket bra idag. Kul.

Nu var det dags för Mixo igen. Han har lite problem att apportera dummy så en kanindummy kändes som rätt medicin. Nu är Mixo, Mixo och om vi säger så här….. han och Tickan hade en tävling om vem som kan spela apa bäst. Tickan slog vad om ett grisöra och idag tror jag att Mixo vann det. Det slutade i alla fall med att han fick på sig långlina och gjorde två mycket fina markeringar med kanindummy. Jag tror att Mixos matte kommer att skriva lite i sin blogg

Sally och Skrutt gjorde sina sista övningar och det var avlämningar. Det ser ut att gå åt rätt håll. Lite mera träning så kommer det nog att gå bra säger matte. När alla var nöjda åkte vi hem till oss och fikade (de hade minsann passat på att fika ute också men vi fick sitta i bilen vi).

Sist ut idag var Tickan, hon löper ju. Hon fick fyra enkla markeringar, och tänk, idag hade hon bara tre mycket små spel. Jag tror att hon har begripit att hon är i onåd just nu och försöker göra sig till.

Precis nu fick vi också meddelande från "barnmorskan" att 4 nya tikar och 3 hanar har kommit till världen hos Gottands kennel. Grattis till de små liven och att allt gått bra. Nu tycker matte att det är dags att gå ut och kvällspinka och försöka komma i säng i tid i kväll. Godnatt/Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

arton + 20 =