070118 Nu är det vinter

Greta & Garbo Greta & Garbo berättar:

Nu är det verkligen vinter. Slut på den roliga apporteringen utomhus som det verkar…… Nåja, det är ganska kul att tumla runt i snön också. Husse och matte brukar ta oss med till andra sidan sjön. Där har vi en liten skogsbilväg som är plogad och där det inte är någon trafik. Trots att det bara ligger inte fullt en mil hemifrån är det lite andra förhållanden än hemma. Mera snö och lägre temperatur ……. om det vill sig illa. I går var det bara – 6 grader hemma men därborta var det -14, det är lite skillnad det.

Hur som helst, när vi går våra promenader brukar vi få lite hjärngympa också. Känns både bra och frustrerande. Vi brukar få börja med att gå fot i koppel. De andra hundarna får vänta i bilen. Jag, Greta, brukar vara mycket ivrig och ha lite svårt att koncentrera mej på min uppgift men idag – då blev husse riktigt nöjd med mej. Skitkul! Garbo hon fixar ju det mesta trots att hon också är ivrig men hon kan hålla sig i skinnet ändå……

När vi haft vår "dust" i kopplet börjar det roliga. Då får alla komma ut och vi får springa lite som vi vill. Just nu är det skithärligt. Snön där borta är ca 4 dm djup och det känns nästan som när man är ut och simmar. Vi hoppar ut i snön på sidorna av vägen och jagar varandra. Ibland, som i går, jagar vi upp någon stor orrtupp och jisses va' kul det är….. Jag, Garbo, har lyckats hitta en ännu ej igenfrusen bäck där det är "springdjupt" vatten. Mycket trevligt, fast det tycker ju inte matte förståss.

När vi sprungit av oss en stund  och rasat av oss det värsta enerigen, brukar husse och matte lägga sig i det hela. Då blir det inkallning, fotgående, stanna kvar och inkallning en och en från en punkt där vi alla fyrbenta sitter och väntar på vår tur. Det är ju ganska svårt när man har konkurrens men rätt så kul ändå. Det brukar sluta med någon form av belöning när man gör rätt så det gäller att vara skärpt.

Sen brukar vi få springa en fritt stund igen för att avsluta med lite löst fotgående där husse, Atte och jag Greta går förbi matte där hon står med Tickan, Kråka och Garbo. Sedan får vi stanna till och de går förbi oss. Ibland får vi gå förbi varandra "i farten". Det går bättre och bättre. Matte säger att övning ger färdighet och kanske har hon rätt. När vi kommer hem brukar vi vara rätt trötta så när vi har fått mat så brukar det vara "lugna gatan" här hemma och så känns det nu så nu tar vi oss nog en "tupplur" igen. Godnatt/Greta & Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × 4 =