070128 Rymmare och fasttagare

Greta & Garbo Greta & Garbo berättar:

I går var husse , tillsammans med tre andra från den nybildade "viltgruppen" i Östersund och fixade med SSRK/JH:s fryshus. De skurade hela fryshuset och husse fixade värmekabel till avrinningen så det skulle bli lite lättare att sköta om framöver. Det var meningen att vi skulle få ut på en liten lättare träning när han kom hem. De började kl 11.00 men var borta i mer än fem timmar så det hade redan börjat skymma när han äntligen kom hem så det blev inget. I stället kom Arne och Kicki för de tvåbenta skulle äta en god middag, plankstek, för de tyckte de att det gjort sig förtjänt av. Det var jättebra för oss också för det brukar bli hemmagjord potatismos och det blir alltid lite över som vi får och ni skulle bara veta vad kalasgott det är!

Vid 22 tiden skulle Kicki åka hem. Hon hade Skrutt och Sally i bilen så hon släppte ut dem för att rasta av dem innan hon åkte och som tur var för oss så glömde matte låsa dörren när Kicki gick. Atte eller Tickan, förmodligen Atte då han älskar flattjejer, passade lämpligt på att öppna dörren och vi sprang ut och hälsade på flickorna. Matte ropade och jag, Garbo, kom ju lydig som jag är, som ett skott tillbaka. Husse gick ut och skulle hämta de övriga och Kråka och Greta kom snällt in men de hade Sally med sig. Innan matte hade fått ut Sally och husse fått ordning på Atte som uppvaktade Skrutt så passade Tickan på att smita.

Nu blir det nog en låååång natt sa matte för när Tickan får chansen så kommer hon ju inte frivilligt hem i första taget. Husse gick en runda och letade men såg inte till henne. Det har gått massor av rådjur på vår tomt också så han antog att hon kanske var ute och spårade dem. Efter en liten stund bestämde sig matte för att gå en runda hon också men då hann hon bara öppna dörren så kom Tickan tillbaka. Det blev alltså bara en halvtimmes runda denna gång. Förmodligen tyckte hon att det var lite kallt om tassarna, -13 grader, så hon ville nog in i värmen så det blev inte mycket av leken "rymmare och fasttagare" denna gång. Det verkar ju inte vara en så särskilt rolig lek så vi tror nog att vi ska låta bli den. Simma lungt/Greta & Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

17 − tio =