070704 Va’ paff husse blev då!

Greta december 06 Greta berättar:

I går skulle vi träffa träningsgänget vid Bodtjärn igen. Husse tyckte att jag har hittat på så mycket hyss på senaste tiden så han bestämde att han och jag skulle gå lite för oss själva och bara köra lite inkallning och möjligtvis någon stoppsignal.

När vi kom tillbaka var han salig! Jag var både lyhörd och följsam och hetsade inte upp mej trots att det också blev lite apportering (när jag fungerade så bra). Jag kom rakt in och lämnade alla apporterna lugnt och fint i hand .Stoppsignalen har jag haft liiiite svårt att förstå men i går stannade jag på 20-25 m utan några som helst problem. När vi gick tillbaka till bilen mötte vi Kicki och hon frågade vad han gjort med mej som gick så lungt och fint fot……..

Vid bilen satte husse ner mej medan han hällde upp lite vatten. Var så god, sa han. Jag missförstod honom och trodde att jag fick sticka ner till de andra som höll på att jobba med vattenmarkeringar. Husse hittade inte pipan direkt, för han var inte alls beredd på att jag tänkte göra något annat än att dricka vatten, så det tog en liten stund innan han fick upp den. Nu är det kört tänkte han men tji fick han! När han blåste inkallning blev det tvärnit och full fart tillbaka. Det var faktiskt riktigt roligt att se husse bli så paff och det var skönt att se honom så nöjd! Tjingeling/Greta

Garbo december 06 Garbo berättar:

Matte kände sig inte så inspirerad i går så hon bestämde att jag bara skulle få göra någon landmarkering. Jag har ju lite problem att fokusera på nedslaget, särskilt när det kommer skott. Nu var det riktigt varmt igår så jag fick börja med en lååång enkelmarkering på vatten för att svalka av mej lite men sedan var det dags för landjobb.

Roland agerade skytt och Camilla kastare. Markeringen skulle landa lite halvdolt bakom lite sly och första försöket blev det som vanligt. Jag sprang ut i området men blev yvig. Då tog matte in mej och så gjorde vi om det. Då förstod jag att här gäller det att hänga med om man ska få apportera så den spikade jag. Då vände vi om åt andra hållet och gjorde samma sak. Då såg jag inte ens kastet, tittade bara på skytten. Nu gör vi om det sa matte och då blev det också en "spik", trots att den landade lite dolt i en grop och där det var rätt så risigt. NU är jag nöjd sa matte. Skönt!

Atte och Kråka gjorde bara några enkla, långa vattenmarkeringar bara för att få röra på sig lite. Det här med löp är ju lite knepigt så de ville inte utmana ödet med några avancerade övningar för dem. De andra gjorde också vattenmarkeringar och Sigge gjorde även linjetag på vatten. Jag tror att alla var nöjda med gårdagens prestationer för sedan blev det hemfärd men vi ska träffas igen på söndag eftermiddag. Kanske, kanske får vi ut och träna lite själva innan dess. Ma höres/Garbo

En reaktion på ”070704 Va’ paff husse blev då!”

  1. Greta! Fiffig taktik du lagt upp 🙂
    Om man först är hopplös, så blir de DUBBELT så glada när man gör som de vill.Jag talar av egen erfarenhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

12 + två =