070718 Det rör på sig

Greta & Garbo 0706 Greta & Garbo

I måndags fick vi ut och röra på oss lite. För mej, Greta, blev det lite fältjobb. Jag var rätt tänd och sökområdet  var inte helt lätt. Vi stod ute på en äng och husse skickade mej mot ett dike med lite buskar och långgräs. Bakom det var det en skogsglänta men med ganska långt gräs. Hur som helst så plockade jag in alla 8 dummisarna och vid inlevereringen var  det ungefär hälften som jag kom rakt in med. Det var liiiite svårt för den öppna ytan på ängen inbjöd till att göra en liten sväng men tyvärr var husse alert så det blev inte så stora svängar. Och attans också, jag bet mej i tungan ….. och det ganska rejält. Husse gav mej vatten och det såg ut som det slutade blöda men när han satte mej i bilen så "målade jag om lite". Här måste städas, sa matte.

För min, Garbos, del blev det markeringar i ett område med långgräs och buskar mellan två ängar. De två första försöken gick inte så bra. Jag sprang alldeles för långt. Var riktigt säker på att dummisen landade ute på nästa äng. Matte gav sig inte så hon kallade in och vi gjorde om. Vid tredje försöket började jag fatta och fjärde gången var det så gott som spik. blev hon nöjd och vi övergick till linjetag (hade inte sett att hon lagt ut något) åt ett annat håll, mitt ute på en äng. Detta gjorde vi tre gånger med lite varierat avstånd. Där blev matte jättenöjd för jag gick rakt ut (visserligen inte så stort avstånd) och hon blåste stoppsignal + söksignal och jag lydde omedelbart. Som avslutning tränade vi lite närsök i samma område som markeringarna landat. Behöver jag säga att jag fixade det jättebra?

Kråka och Atte fick samma markering som jag men med tillägg att de fick en dubbel. De hade också svårt att se att det landade i långgräset och inte ute på ängen.

I går kväll var vi vid Bodtjärn och Sigge, Cindra, Busan, Sally  och Skrutt var också med. Nu fick vi apportera fågel. Jippi! Sigge började och det gick riktigt bra. Sedan var det min, Gretas, tur. Jag var relativt lugn och det blev bara någon sväng på några få inlevereringar. När alla sex apporterna var inne fick jag sitta passiv medan Cindra jobbade. Jag skötte mej riktigt, riktigt bra utan att hetsa upp mej men jag fick gå till bilen efter en stund. Husse ville inte utmana ödet när jag skött mej så bra sa han. Otack är världens lön….

För Cindra gick det också mycket bra på de fem första men fick jobba lite extra på den sista men skötte det bra. Sally hämtade fem apporter rätt så snabbt och fick avsluta då hon har haft lite problem ibland och de sa att det var viktigt att hon fick sluta med ett riktigt lyckat fält.

Efter Sally var det min, Garbos tur. Inga som helst problem, alla kom raskt in. Det är ju lite extra att få jobba med fågel! När jag var klar fick jag sitta lös och matte gick ut och lade ut fältet och sedan stod hon en bit iftån mej medan Skrutt och sedan Atte jobbade (det gick bra för dem också). Jag lade mej ner en gång och reste på mej en gång när Roland skulle gå till Cindra som satt någon meter ifrån mej. Jag trodde att han ville mej något men matte förklarade att så var inte fallet så då var det bara att fotsätta att sitta stilla och vara tyst.

När det blev dags för markeringar fick jag gå till bilen för matte skulle börja med Kråka. Hon fick använda dummy  så därför fick hon gå först. Det kom en dubbelmarkering med skott, dels upp på en sluttning och dels bakom en kulle där man bara såg en båge och inte nedslaget. Skytten stod en bit ut, emellan bägge markeringarna. Första omgången för Kråka fick de göra om. Hon var ganska rätt i området men matte insåg att nu är hon ute och letar fågel så då gjorde de om det. Då blev det spik!

Nästa hund blev Sigge. Han fick liiiite problem med den vänstra men skötte sig riktigt bra ändå med tanke på att Kråka, som löper, hade gått före. Cindra och jag, Garbo, fick också göra markeringen och självklart fixade vi den!

Kvällen avslutades med att Busan fick ut och simma lite som träning för hennes rygg. Tilläggas kan att det var lite rengningt i början och det kom också en liten skur under markeringen men vi ska ju träna även när det är dåligt väder säger husse och matte. Ha de/Greta & Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

15 − åtta =