070731 Kalla fötter!

Garbo december 06 Garbo berättar:

Matte har anmält mej till jaktprovet i Lit men jag tror att hon börjar få kalla fötter. Vi har varit ut och tränat några gånger nu, mest markeringar. Det går inte såååå bra. Ibland spikar jag men för det mesta så blir det strul. Jag har lite svårt att fokusera. Nåja, än är det lite tid, jag måste nog ta ocks skärpa mej lite…..

I går på träningen var det två nya hundar med, en labbe och en golden. Kul när man får lite nya kontakter. Vi var vid en tjärn och körde "jaktprov" och jag fick gå först. Det regnade lite lätt och var alldeles vindstilla och så använde de dummisar, hur dum får man va?

Det började med en landmarkering – strul, strul. Sedan gick vi till fältet och jag hämtade snabbt in tre stycken. När jag var på väg in med den tredje kom ett skott och det blev ett riktat sök. Det gick skitbra, hämtade två blixtsnabbt för att sedan få gå tillbaka till fätet. Då kom jag in tom ett antal gånger men till slut hittade jag en till. Matte skickade ut mej igen men jag hittade ingenting så så småningom så övergick vi till vattnet i stället (behöver jag tala om att matte var en aaaning missnöjd?).

Jag fick starta en bit från strandkanten (med en liten pöl emellan också) och det kom en ganska lång
enkelmarkering på blankvattnet. När den var hämtad kom det en ny bland näckrosblad. Jag fixade bägge lätt som en plätt. För ordningens skull, som matte sa, så fick jag göra om landmarkeringen och den här gången blev det nästan spik på.

Greta, Sally och Disa körde sedan och det visade sig att varken markeringen eller fältet var särskilt lätta. Kråka o Atte fick hämta fyra som blev kvar på fältet och de fick också minsann jobba läääänge innan de kom in. När vi åkte hem då hade matte, som tur är, ovärderat mitt jobb och hon var nog rätt så nöjd ändå.

Vi avslutade träningen med att skjuta med apportkastare på vatten. De använde "kulorna" som går låååångt. Greta fick inte ta någon men alla vi övriga i omgångar och det gick jättebra för oss alla. Ja, det var en liten kort rapport från mej. Tjo och hej/Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × 5 =