070613 Oj, oj vilken vecka! (Del 2)

Greta & Garbo Greta & Garbo berättar:

Under de två sista dagarna i Axi blev det en del aktiviteter för vår del. Pelle & Kuben samt Malin & Jäger var också där så det blev bestämt att de skulle lägga upp lite övningar speciellt för oss fyra då vi är i ungefär samma ålder.

Vi ska försöka återge det som hände men minnet sviktar lite så ordningen kanske inte är helt rätt men det var mycket spännande. Det började med att vi skulle få gå på linje i en liten skogsdunge och när vi ställde upp oss fick vi titta på när de gjorde två olika linjetagsområden (bakåt) och sedan var det dags att börja gå. Efter några meter så kom det en markering, Leif sköt och Gustaf kastade. Matte gick och hämtade den första medan jag, Garbo, fick sitta och titta på. De övriga gick fot bakåt några meter och var vända åt andra hållet. När matte kom tillbaka anslöt vi oss och sedan vände vi igen och fortsatte att gå en bit. När nästa markering kom var det husses tur att hämta och jag Greta fick titta på medan övriga gick bakåt. Vid nästa markering fick jag, Garbo, vända om och matte gick ifrån mej men höll kontakten medan Pelle hämtade markeringen. När han var tillbaka kallade matte in mej och jag kom som ett skott. Nästa skott och kast hämtade Jäger markeringen och husse och jag, Greta, gjorde samma sak, dvs inkallning bakåt.

Vi fick också göra motiverade linjetag bakåt efter det att det hade kastats en markering framåt. Det gick mycket bra för oss båda förutom att jag, Greta, fick ett litet "ryck" när jag skulle lämna av och gjorde en rusning förbi husse men vände direkt när husse kallade på mej. Jag, Garbo, fick också en markering som jag skulle få hämta själv. Jag blev lite ivrig och var lite för kort och blev yvig så matte kallade in mej och skickade mej som på linjetag i stället och då gick det riktigt bra. Vi avslutade med att vi fick ställa upp oss och växelvis hämta varsin apport på ett motiverat linjetag och det klarade vi galant.

På kvällarna efter maten så brukar alla rösta om vem som gjort dagens prestation. Gissa vem som vann kvällens omröstning…….. Det blev faktiskt husse och jag, Greta. Så bra tyckte de att jag skötte mej, jättekul!

Sista dagen (lördag) skulle vi också få gå på linje men denna gång på myrmark och bredvid vatten. Det blev inga skott annat än vid vattenapporterna så i övrigt var det bara kvack och kast. Liksom gårdagen fanns det  också två motiverade linjetagsområden men denna gång ett framåt och ett bakåt. Denna dag fick jag, Garbo apportera lite mera. Bl a kom det en vattenmarkering som sköts med apportkastare men matte skickade mej på linjetag åt andra hållet. Nemas problemas! De tyckte att jag var så duktig att jag också skulle få gå på vattenmarkeringen. Jippi! Äntligen! Matte var så långsam med kommandot att jag började lite i förväg vilket resulterade i att matte sa NEJ! Oj, då. Fick jag inte hämta den? Jag sprang tillbaka till matte och nu tog vi det lite lungare men matte skickade mej mot vattnet. Den fick jag ju inte ta. Hmmm…. det måste ligga något efter strandkanten då tänkte jag och kollade av den. Tydligen fel igen för matte kallade in mej igen. Vi tog några steg mot vattnet och nytt skick men denna gång sa matte jaah när jag var vid kanten så då förstod jag ju att det rätt att hoppa i. Nu hade apporten dirivit iväg ganska lång ut och åt sidan så jag jobbade mej ut och till slut så fick jag syn på den och då blev det raketfart på simmningen.

Jag, Greta, fick inte hämta någon markering för idag var jag heltänd. Däremot skulle jag få ta ett motiverat linjetag vilket gick alldeles utmärk….. tills precis innan jag skulle lämna av. Då kom jag på att jag också ville bada. Det var väl ca 20 – 25 meter till vattnet men vad gjorde det. Plums i och en liten, liten simtur för att sedan springa tillbaka till husse men precis bredvid honom fanns det en riktig dypöl. Inte kan man väl låta bli att testa den? Jag hoppade i och när jag skulle kliva upp, men med dy ända upp på ryggen, passade jag på att pinka också, sedan tyckte jag att husse kunde få sin dummy. Han var inte sååååå glad. Konstigt, eller hur? Innan vi slutade fick Jäger också en vattenmarkering som han fixade lätt som en plätt men Kuben, min brorsa, fick heller ingen vattenapport. Vi är lite heta bägge två men han har nog bättre koll på sig än vad jag har.  

Efter en analys om hur vi skött oss dessa två dagar så kommer matte att försöka tänka på att lägga händerna på ryggen eller stoppa dem i fickorna vid markering för jag, Garbo, är väldigt "handfixerad" . För husses del gäller det att fösöka undvika att använda ord och i stället använda visselpipan vid inleverering och att reagera lite snabbare (jag är ju som en oljad blixt). Dessutom kommer det att fortsatt bli rätt mycket passivitetsträning. Det sista tycker vi att det gärna får skippa men vi har väl som vanligt ingen talan.

Sedan vi kom hem har vi varit ute ett par gånger och tränat tillsammans med andra men det orkar vi inte berätta om just nu. Om vädret tillåter ska vi ut igen på torsdag och kanske kommer det en rapport om det sedan. Ha de/Greta & Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två + ett =