070617 Summering av veckan som gått

Greta & Garbo Greta & Garbo berättar

Måndag "linjeträning" tillsammans med Roland & Cindra, Arne Hunnestad som "dirigent": Vi fick två motiverade linjetagsplatser bakåt och markeringar framåt. För min, Garbos, del blev det lite variationer där våra mattar & hussar ömsoms skickade oss, ömsom hämtade själv, ömsom skickade bakåt, ömsom gjorde någon inkallning bakåt. Jag skötte mej rätt så bra men har lättare att hämta på linjetag än att fokusera på markeringen. Har lite brått och ligger inte kvar när det gäller markeringarna säger matte. Hmm … det blir att satsa på markeringsövningar i framtiden säger hon.

Sedan fick Kråka och Atte gå tillsammans på ett fält i samma område (kalhygge). De var väldigt yviga säger matte….. Efter dem fick Cindra gå ensam på fältet för att kolla av hur hon ligger till. Hon har opererat halsmandlarna men är nu friskförklarad och hon gjorde ett kanonjobb och visade att nu har hon förstått det här med sök! 

För min, Gretas, del blev det bara några meter på linjen. Sedan blev det bara passivitetsträning på sidan av. Inte så kul men husse blev rätt nöjd till slut.

Tisdag blev det också "linjträning" tillsammans med Lena och Jonna samt Mona och Disa. Resultatet för min, Garbos, del blev ungefär det samma som måndagen. För mej, Greta, blev det passivitetsträning……..

Onsdag blev vilodag men i torsdags kom Rolan & Cindra igen samt Kicki med Sally o Skrutt. Då blev det fokus markringsövningar. För mej, Garbo, så har matte bytt kommando på markeringen och stoppar numera händerna i fickan samt försöker stå lite bakom mej när jag markerar för att få mej att fokusera mera. Markeringarna var lite knepiga då det skedde på ett kuperat hygge och gick inte heeelt problemfritt men man kan väl säga att matte var mycket nöjd med både sig själv och mej när vi gick därifrån. Atte, Kråka och Cindra skötte sig också riktigt bra. Skrutt o Sally hade lite problem men med lite justering av avstånd så löste det sig och när vi gick därifrån var alla rätt så nöjda. Därefter fick Sally, Skrutt och jag lite linjetagsträning som vi skötte till full belåtenhet.

Roland ville ha lite fältträning på Cindra (där fler hundar har gått före) så jag, Garbo, fick börja och det gick i ett huj. Fältet låg dels vid strandkanten (ganska brant) dels på lite öppnare mark och dels i en lite tätare skogsremsa. Sedan var det Sallys tur och efter henne, Cindra. Alla gjorde ett riktigt bra jobb och kul var det!

 För min, Gretas, del var det som vanlig……. baaaara passivitetsträning. Det som kändes riktigt bra var att husse sa att så här lugn har han aldrig sett mej förut. Öving ger hopp om bättring säger han. Får väl tro på det då.

I går, lördag, var det dags igen. Då kom Camilla & Sigge, Roland med Busan & Cindra, Kicki med Sally & Skrutt. Eftersom det var fint väder så bestämde våra hussar och mattar att det skulle bli bara vattenjobb idag. Busan, som fortfarande är konvalecent för ryggen, fick börja med att göra en "specialare" genom  två simturer  på tre minuter vardera med en vilopaus på en minut. 

Sedan fick Atte en "specialare" (för att frimodigt gå i vatten). Han och Skrutt stod uppställda och det kom dels en markering med apportkastare på vatten, skott och kast på land. Den på land fick Skrutt hämta och Atte skickades sedan på den på vattnet. Detta upprepades tre gånger och Atte hade full fart både ut och in. Skönt tyckte husse. Sedan var det Cindras, Sallys & Skrutts (som turades om) samt Sigges tur och de fick stå på en linje mot vattnet och växelvis hämta markeringar på vatten. Det var meningen att de skulle vara långa men för några kortades längden ner lite för så att de lyckades på ett bra sätt.

Skrutt o Sally
Skrutt & Sally vilar efter sitt vattenjobb

 

Camilla o Sigge

Camilla & Sigge väntar på sin tur

Äntligen blev det min, Garbos tur. Jag fick två mycket långa enkla markeringar på vattnet och sedan ett nååååågot kortare linjetag i samma område. Behöver jag säga att både matte och jag var jätteglada efteråt? Matte säger att jag är såååå duktig. När jag var klar blev det Kråkas tur. Hon fick först en ganska lång dubbelmarkering på vattnet och sedan ett dirigering över på andra sidan av tjärnen. Det gick också utan några som helst problem.

Garbo markerar                                      Garbo fokuserad

Matte och jag, Garbo, beredda för markeringsjobb……………… Här blev jag lämnad när matte skulle hämta Kråka

Kicki hade med sig kaffe, nybakade bullar och sockerkaka så när Kråka var färdig blev det fikapaus för de tvåbenta. Vi fick minsann bara sitta och titta på vi, vi som verkligen har jobbat. Är det rättvist det?

Efter fikapausen fick Sally och Sigge sig en liten "duvning" på avlämningar från vatten och det hela slutade riktigt bra.

För min, Gretas del, blev det lika som sist – nämligen passivitetsträning. Vi, husse och jag satt en lång bit ifrån och tittade på när de andra jobbade på vattnet. Det var jättejobbigt idag. Jag var alls inte lika cool som i torsdags men det berodde nog på att det var både skott och vatten sa husse. Han blev nog rätt nöjd ändå till sist för innan jag fick hoppa in i bilen igen (före fikapausen) så hade jag blivit riktigt lugn. Att det ska vara så svårt att koppla av!

Thord o Greta

Husse & jag, Greta under vila från passivitetsträningen

Vi hörs/Greta & Garbo

PS. Ett stort tack till Kicki Hedman för fotona som hon tog under dagen . DS.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra + 11 =