070620 Träningskväll i Juriken

image187 Greta & Garbo berättar:

I måndags fick vi ut och träna i Juriken. Kicki hade lagt upp övningar som vi fick "köra" som ett litet prov. Jag, Greta, har skött passiviteten rätt så bra på sistone så det bestämdes att jag faktiskt skulle få jobba. Jippi! För att inte ställa till det för mej så fick jag börja. Mycket trevligt.

Det första som hände var en vattenmarkering som jag fixade lätt som en plätt (om jag kunde så skulle jag heltst vilja springa på vattnet). Sedan blev det en liten förflyttning till ett fältområde som låg vid kanten av en tjärn med en liten skogsremsa till höger.

image188
Här är husse och jag beredda för fältjobbet.

När jag plockat in 8 stycken tyckte husse att vi skulle ge oss så då blev det en förflyttning till ett nytt område där det var en låååång linjetagning. Vid första skicket förtsod jag inte att jag skulle gå rakt fram så jag gjorde en liten sväng mot vattnet men då kallade husse in mej. Vid andra skicket gick jag inte tillräckligt långt ut men då flyttade husse fram någon meter och förstod jag. Sedan var det dags för en lite knepig markering men den gick också bra. Det hela slutade med en ny förflyttning och ett närsök som låg på en sluttning ner mot fältet. Jag hittade jättesnabbt en minidummy men det såg inte husse så jag drog ner till fältet och hittade en dummy till. Snacka om en snopen husse när jag kom med två! Kul att gör husse paff. Summa sumarum så tyckte husse att jag skött mej mycket bättre än väntat så han var faktiskt lika nöjd som jag.

När Greta var färdig var det min, Garbos, tur. Vi gick nämligen i åldersordning för att slippa lotta startordningen. Jag fixade också vattenmarkeringen lätt som en plätt, plockade relativt snabbt in 9 apporter men matte hade velat att jag skulle söka av strandkanten men det struntade jag i. Det fanns ju så många apporter ändå och efter den nionde tyckte matte att jag ändå gjort ett så bra jobba att vi skulle gå vidare. Första skicket på linjetaget gick jag inte tillräckligt långt och letade på fel ställe. Matte fick hjärnsläpp och stoppade mej inte utan tog in mej i stället. Hmm, det gäller att tänka på vad man gör, tyckte matte. Nåja, vid andra skicket kom jag rätt och sedan var det dags för markeringen. Jag blev lite distraherad för samtidigt som markeringen kom så gick Roland ut med dirigeringen och det resulterade att jag inte var fokuserad på nedslagsplatsen. Matte bröt ganska omgående och ville att vi skulle göra om det. Då spikade jag den! Närsöket var heller inget som helst problem. Jag förstod direkt vad matte menade och fick hämta tre stycken. Jättekul.

image189

Efter mej var det Cindras tur och här står de redo för vattenmarkeringen som avklarades galant. Fältet gick också som på räls liksom linjetaget och markeringen och jag tror att närsöket inte heller ställde till något problem.

Efter Cindra var det Sallys tur som fixade vattenmarkeringen lika lätt som vi andra. Vid fältet blev det ett stopp efter någon apport. Förmodligen var hon lite väl upp i "varv" efter vattenjobbet och hade inte hunnit "landa" riktigt innan hon skickades på fätet så husse gick ut på fältet en liten sväng och hon fick sitta och titta på. Då gick det som en dans sedan.

image190

Linjetaget och markeringen gick också bra och vi tror att närsöket också fungerade som det skulle.

Nu var det dags för Sigge som skulle tränas att gå i par och det blev Atte som han fick som parkompis. Där började Sigge med en dirigering som han hade lite problem med men löste så småningom och Atte fick sedan ta en dubbelmarkering på vattnet därefter bytte de plats.

image191
Markeringarna var inga problem för Sigge.

Vid fältet fick de jobba varannan gång men skickades efter greppad apport. Sigge var inte van att jobba med andra så han var lite "närgången" när Atte kom med en apport och Sigge var på väg ut men Atte tittade lite "strängt" på honom och så var den saken klar. Fältet avbröts när de hämtat fem apporter vardera och de fortsatte sedan mot den avslutande markeringen.

image192

Här kommer Atte glad i hågen med markeringsapporten.

De fick en ännu knepigare markering då de bara såg själva utkastet och bågen upp mot högsta punkten för att försvinna bland buskar och träd, en liten bit in i skogen. Efter en hel del sökarbete hittade bägge sina markerringar. De avslutade också med ett närsök. Husse var mycket nöjd med Attes jobb då han var både pigg och alert, fixade dirigeringen lätt som en plätt och hade inga som helst betänkligheter att hoppa i vattnet (det var fjolårets dilemma).

Avslutade gjorde Kråka och Skrutt, de älsta i gänget (8 år). Fältet plockade de raskt in, Kråka hade lite strul med dirigeringen (mattes fel då hon stoppades fast hon var på väg åt rätt håll enligt husse som satt i båten och såg det hela från en annan vinkel). Alla markeringar kom in som de skulle även om det blev lite sökarbete på landmarkeringen. Närsöket rensades också men där blev det lite problem med den sista men hittades till slut av en glad Kråka. Vi tror nog att matte Kicki också var mycket nöjd med sin Skrutt som skötte sina uppgifter mycket bra!

Om vi inte hinner skriva något mera före midsommar så vill vi önska er alla en varm, solig, regnfri, trevlig och Glad Midsommar!/Greta & Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tretton − 3 =