070626 En kväll med träningsgänget

Greta & Garbo 0706 Greta & Garbo berättar:

Äääääntligen blev det en träningskväll med gänget igen. Vi träffades vid Bodtjärn men för mej, Greta, blev det så att husse och jag gick sista biten fram till tjärnen medan matte och resten av vår flock åkte bil ända fram. Husse tycker att jag behöver få ur lite energi ur kroppen och det ser ut som det funkar sa han.

Denna kväll skulle vi få apportera fågel. Jättekul! De hade bestämt att vi skulle få jobba på ett fält som låg dels på lite "sumpig" mark vid tjänkanten, dels vid en liten skogsremsa, dels ute på ett hygge och dels där det var lite tätare och sju fåglar låg som en solfjäder ute på fältet. Ganska så svårt med andra ord. De hade också lagt in två vattenmarkeringar som kastades från båt och med startpunkt en bra bit upp på land med lite sumpmark framför. Våra hussar och mattar fick själva bestämma när de skulle hämtas.

Cindra fick börja för ovanlighetens skull. Hon startade med en vattenmarkering och sedan fältet. Det gick jättebra fram till sista fågeln som var en duva som låg en bit ute på hygget. När hon kom in tom en gång så fick matte uppdraget att gå ut och motivera lite men hon gick ändå inte tillräckligt lång ut på hygget. Då bestämdes det att de skulle kasta en markering där i stället men för att bryta av lite så fick hon ta en vattenmarkering först. När sedan landmarkeringen, en kråka,  på hygget kom så fixade hon det lätt.

Sedan blev det min, Garbos, tur. Jag fick börja med fältarbete och när tre stycken var inne så fick jag en vattenmarkering och därefter fick jag återgå till fältet. Jag jobbade jättebra sa matte men när det bara var duvan kvar, då trodde jag inte att det fanns något mera att hämta så då jag kom in. Matte provade att skicka en gång till men med samma resultat. Då bröt matte och vi tog den andra vattenmarkeringe istället. Fram till sista viltet hade jag jobbat superbra, snabbt och säkert och med fina avlämningar så hon ville inte att det sista som hände skulle bli en massa tjat. När vattenmarkeringen var inne fick jag en markering med duvan ute på hygget på samma ställe som den låg under fältjobbet. Jag blev fortfarande lite för kort, vände bara en halvmeter ifrån och hittade den inte kanske för att den låg i en grop och det var varmt och nästan ingen vind. Då gjorde vi om den och vi gick också fram en liten bit. Då var det inget snack om saken. Den spikade jag!

Nästa hund blev Sigge och jag, Garbo, skulle passa på att sitta passiv medan han jobbade. Jag var liiiiite pipig så matte fick säga åt mej några gånger. Jag satt lugnt och stilla men det var lite svårt att vara tyst för det är ju sååååå kul att jobba. För Sigge gick det nästan exakt lika som för Cindra och mej. Duvan blev kvar men det övriga fixade han mycket bra.

När Sigge var färdig blev det min, Gretas, tur. Jag var ganska tänd men jobbade ändå riktigt bra. Jag var också den enda som fick in duvan på söket! De ni! Det som husse inte var riktigt nöjd med var några av mina inlevereringar. Jag tycker ju att det är så kul att jobba så jag har svårt att bara springa in till husse, vill gärna göra en liten sväng, helst mot vattnet först så det blev ett par sådana repor men i övrigt kom jag in riktigt bra. Vattenmarkeringarna var heller inget problem så i slutändan tror jag att husse var riktigt nöjd med mej trots allt.

När jag var klar så satte sig de "fyrbenta" och fikade. Orättvist! Det var ju vi som hade jobbat och som skulle kunna behöva lite energitillskott. Efter fikat blev det Busans tur att få lite simträning. Husse satt i båten och kastade två enkelmarkeringar med dummy och med en förflyttning längre ut efter den första. De fixade hon lätt. Sedan rodde husse ännu lite längre ut och kastade en and, den första anden som hon apporterat. Det gick också riktigt bra. Den höll hon också i mycket länge än dummisarna som hon gärna ville lägga när hon fick fotfäste på land.

Kickis Skrutt och Sally var lite "pratiga" denna kväll och dessutom hade Skrutt gjort illa sig och hade ett sår på ena frambenet så de fick inte jobba något alls, förutom att de satt passiva ibland. Som avslutning så fick Sigge, Atte, Kråka och Cindra ställa upp sig en bit från strandkanten och de sköts apporter ut på vattnet som de sedan fick hämta en och en. Sigge hade aldrig gjort det förut och heller aldrig hämtat en "kula" så när han var på väg in och simmade genom området med näckrosblad så var det inte så brått in utan han måste kolla om det inte fanns någon fågel där i stället. När hans matte kallade på honom så bestämde han sig ändå för att det var nog den apporten som han hade i mun som skulle in så då kom han.

Allt eftersom så sköt de ut apporter när den första var greppad och både Cindra och Sigge var lite konfunderade när de skulle gå ut när det var en annan hund som var på väg in men de fick varsin utan störningar de sista de gjorde och det gick riktigt bra. Kråka och Atte fick en dubbelmarkering där de fick hämta en var som avslutning.

Vi tror att alla som var med tyckte, lika som vi, att det var en mycket trevlig och givande kväll så de bestämde att vi skulle ut igen på torsdag men då ska vi få träna fält på hygge. De tänker använda korp som luktar lite mer och som kanske får oss att jobba lite intensivare på hygget. Få se om de har rätt…… Dessutom så blir det nog mera apportering med apportkastare där det är flera inblandade. Vi tyckte precis att husse och matte sa att nästa gång kanske vi också får vara med lite på det. Hoppas, hoppas…….

Nu väntar vi bara till onsdagen då vi ska få testa ett Working Test hos Roland och Cindra. De ska ha valpträff och "köra" ett Working Test till helgen så vi ska få "provköra". Jättebra, för matte har anmält mej, Garbo och Kråka till Bispgården i juli så det blir kul att se vad det innebär för mej. Husse har bara anmält Atte. Det tycker jag, Greta, är riktigt surt…./Njut av sol och bad som vi gör/Greta & Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 1 =