070628 WT…. rätt så kul!

Greta & Garbo 0706 Greta & Garbo berättar:

Som vi berättade sist så skulle vi få testa på Working Test i går kväll. Roland ska ha valpträff i helgen och husse och matte har ju anmält alla utom mej, Greta, till WT i Bispgården i juli så det blev test på alla håll och kanter.

För att inte jag, Greta, skulle behöva "gå upp i varv" så hemskt så fick jag vara först på varje station (en fördel med allt). Första stationen var en markeringsstation. Där kom det först ett skott och kast i en sluttning med oklippt gräs och inte så lång. Lite problem var det att vara exakt då jag inte kunde se nedslagsplatsen men på det hela taget gick det ganska bra. Den andra markeringen kom i en stor enbuske bakom några rader av svartvinbärsbuskar. Den var också rätt så knepig men med inte alltför stora problem löste jag den också. Mina inlevereringar har väl kunnat vara lite bättre. Jag har ju, under de två senaste veckorna, börjat med att "göra en sväng" innan jag lämnar över till husse. Jag tror att han inte är så förtjust i det men, men…..

För mej, Garbo, gick det riktigt bra. Roland sa att det skulle nog ha gett ca 18 poäng. Ett litet avdrag för den första apporten som jag tog några steg förbi matte gav lite avdrag och gissa om matte blev paff. Jag kände att hon inte tyckte om det så fortsättningsvis levererade jag rakt framifrån som vi brukar.

Nästa station var två linjetag. Den första låg i långgräset mellan två rader med vinbärsbuskar ca 25 m meter ut. Det började med ett skott och sedan skulle vi skickas på linjetag. Jag, Greta, begrep ingenting så det gick inte alls. Till slut gick Roland ut och lyfte upp dummisen och då fattade jag. Det andra linjetaget, som låg på öppenmark (men i långt gräs) i en syrenbuske, struntade husse och jag i.

Jag, Garbo, gick sprikrakt ut, stannade på signalen och började söka när jag fick söksignalen. Tyvärr så hittade jag trots det, inte dummyn. När jag kom tillbaka tom sa matte att hon inte ville skicka mej en gång till eftersom jag hade varit helt rätt men inte hittat den. Vi gjorde därför ett försök på den andra. Där blev det två stopp och omstyrningar som jag följde men inte tillräckligt lång så jag kom aldrig riktigt rätt i området. Då bad matte att Roland skulle lyfta på den och då var det ju ingen match. Om det vore på riktigt så skulle denna station ge 0 poäng, tyvärr.

Nästa station var ett närsök. Jag, Greta, var lite vidlyftig för jag har inte riktigt fått kläm på det här med närsök men efter lite "stök" så fick jag in tre stycken. Därefter skulle vi gå fot en liten bit, stanna och få ett skott och kast från en dold kastare. Jag tittade bara på husse jag….. Det slutade med att vi gjorde om det hela och då gick det mycket bättre.

För mej, Garbo, gick det mycket bra. Jag skulle ha fått någon poängs neddrag för att jag inte gick helt perfekt fot men det övriga fixade jag galant.

Den sista stationen var en sökstation i skogen, lite omväxlande terräng. Dummisarna låg dels på "hårdbacke", dels bakom en stenmur och en ute på en liten äng. Jag, Greta, hade ett litet osystematiskt sök men fick in fyra apporter inom tiden (5 min). Husse var väl inte riktigt helt nöjd just då för han tyckte att jag sökte både yvigt och osystematiskt.

Jag, Garbo, hittade första dummyn rätt så snabbt och lade upp ett bra sökmönster men…… att hitta något mer visade sig mycket svårt. När tiden nästan var slut kom jag med min andra. Gissa om matte har något att fundera på?

När vi var färdiga var det Kråka och Attes tur. Det gjordes lite justeringar, bl a fick de våra enkla markeringar som en dubbelmarkering och den ena med längre avstånd, den ena dirigeringen var lite längre, startplatsen för närsöket låg längre ifrån och vid promenaden med markeringen, kom skottet "oväntat" men fältet var det samma. De fick heller inte full pott på någon station. Bägge hade lite "stök" med ena markeringen, dirigeringen på öppen mark ställde till problem, närsöket och promenaden med markeringen gick mycket bra men fältet blev uruselt. Husse fick omvärdera mitt, Gretas,  jobb på fältet. Det visade sig att jag var bäst! Där ser man.

Tilläggas kan att det var riktigt varmt , ingen vind och motljus vid markeringarna så det kan naturligtvis ha påverkat resultaten lite men det mesta handlar nog om erfarenheter. Kul var det i alla fall och vi vill tacka Roland för att vi fick prova på.

För övrigt tror husse att han fått sin förklaring till att jag varit lite okoncentrerad och haft "knepigheter" med inleveringarna. I morse såg han nämligen att jag börjat löpa. Det är mitt andra löp och bara fem månader sen sist. Matte säger bara hmmm hon. Jag tror inte att hon är så förtjust i så täta löp……

I kväll ska vi ut med träningsgänget och enligt matte så ska vi få träna sök på ett hygge. Vi hör väl av oss och berättar om hur det gick i morgon. Tjingeling/ Greta & Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nitton − ett =