070629 Träningsgänet på nya äventyr

Greta & Garbo 0706 Greta & Garbo berättar:

I går kväll var det dags för nya äventyr. Det är alltid spännande att se vad de hittar på åt oss. Denna kväll blev det fältträning på kalhygget vid Bodtjärn. Vi var ju inte så speciellt duktiga att söka av det området sist så nu hade de minsann laddat. De lade ut totalt 9 fåglar på hygget och hyggeskanten. Två korpar hade de lagt ut i "mittlinjen" av fältet bara för att vi skulle ge oss ut att söka där terrängen var riktigt svår. Det är STORA gröpper och spår och mycket risigt så vi fick då jobba minsann.

Sigge började men innan fältjobbet så kom det en markering på land vid sidan av fältet. Söket gick riktigt bra och när 7 vilt var inne så tyckte hans matte, Camilla, att han jobbat så bra så då bröt de fältarbetet och tog en avslutande markering. Naturligtvis fixade han markeringarna mycket bra.

Nästa hund var jag, Garbo och då fick jag verkligen reparera mitt mindre lyckade fältjobb från i onsdags. Jag började med att spika markeringen men när vi skulle börja på fältet så var inte allt utlagt så då fick jag en markering till mendan de fixade fältet. Så var det dags och jag "swishade" in åtta vilt på nolltid, bara ut och in, och sökte verkligen igenom hygget genom att göra mycket fina slag. Matte var i valet och kvalet om hon skulle skicka mej på den sista också …… och det gjorde hon. Tyvärr hittade jag den inte trots att jag verkligen försökte vara mycket noggrann. Den som var kvar låg i hyggeskanten längst ut och jag var i området några gånger men fick inte riktigt napp. När jag bytte område så kallade matte in mej och jag kom som ett skott vilket resluterade att matte, totalt sett var,  MYCKET nöjd med mej! Jag fick dessutom sitta passiv medan de nästa två hundarna jobbade. Dels satt jag bredvid matte och dels fick jag sitta lös själv medan matte hjälpte till lite vid fältet. Behöver jag säga att jag satt som ett ljus? 

Sedan var det Cindras tur. Hon var nog inte helt koncentrerad så hon missade markeringen men när de gjorde om den så spikade hon den. Fältet gick till en början jättebra men sen blev det tvärstopp. Hon fick då sitta och vila ett par minuter och efter det så hämtade hon två till. Då tyckte Roland, hennes husse, att han fick vara nöjd med de sju apporterna som hon hämtat så de avslutade med en ny enkelmarkering som inte var något som helst problem att fixa.

Nu blev det Sallys tur och hon började med att hämta markeringen lätt som en plätt. Fältjobbet gick också bra, tror att hon tog in fem vilt. Det enda "problemet" var några avlämningar som inte fungerade riktigt som de skulle så husse fick gå dit och vara "fula gubben". De avslutade också med en enkelmarkering till som levererades utan problem.

Äntligen var det dags för mej, Greta. Markeringen var lätt och på fältet jobbade jag in alla utan större besvär. Den avslutande markeringen gick lika bra som den första. Men tro inte att husse var nöjd i alla fall. Han tyckte nämligen inte om att jag vid några inleveringar gjorde stora krokar innan jag kom in. När jag hämtade sista markeringen då drog jag förbi honom och ut mot vattnet och jösses va arg han blev! Han hojtade till och sprang efter mej och då insåg jag att nu är det faktiskt allvar så jag tvärstannade, vände och kom och lämnade av fint i handen. Då blev det ett antal markeringar till. Det gäller att vara smart och att inte göra allt rätt så får man jobba lite mera, ett litet tips bara! Jag försökte att göra några lovar nu också på några av dem men nu var husse alert minsann. Första gången röt han till ett nej och jag kom som ett skott. Sedan räckte det med att han blåste inkallningssignal när jag visade en tendens att vika och till slut så insåg jag att det inte var lönt att konstra längre så då kom jag direkt in några gånger utan någon som helst uppmaning och DÅ blev han nöjd!

Innan det var Atte och Kråkas tur så tog de fikapaus. De brukar turas om att ha med sig fika. Matte säger att det är lika spännande varje gång för det serveras mycket godsaker.

Atte och Kråka fick en specialare. De skulle få markeringar på hygget med dummy. Matte tyckte det skulle vara intressant att se om de kunde bortse från viltdoften och koncentrera sig på markeringsjobbet. Det blev väl inte helt lyckat för terrängen var ju väldigt knepig för det gick bara inte gå rakt ut mot markeringen så något riktigt svar på frågan fick de aldrig. Motion för dem blev det i alla fall.

Nu väntar "Buan Open" i helgen och vi kommer säkert att rapportera om hur det gick för oss där. Ha en riktigt trevlig helg/Greta & Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

12 + 13 =