070521 Hmm ….. det är mycket att hålla reda på

Garbo december 06 Garbo berättar:

I går fick vi ut och träna med fågel igen. Kan bara konstatera att det är mycket att hålla reda på om husse och matte ska bli nöjda. I går fick jag börja med en vattenmarkering, sedan fick jag ett linjetag till samma ställe men…… jag vill välja väg så jag sprang längs med strandkanten. Det var inte matte nöjd med så jag fick en inkallning i stället och ett nytt skick. Jag gjorde samma sak men snabbare så hon hann inte kalla tillbaka mej förrän jag hoppat i plurret. Naturligtvis fick jag hämta den men sedan gjorde vi om det…. och det gjorde jag också, alltså sprang längs kanten och hoppade i innan matte hunnit kalla in. Det här måste vi göra något åt sa matte. Få se vad hon hittar på, mera träning blir det nog definitivt och det tycker jag är bra.

När vattenjobbet var klart skulle jag få en dubbelmarkering på land. Attans också jag missade med några decimeter (fel i vind) och matte tycker att jag inte ligger i och jobbar där jag ska. Jag är ju så rätt när jag går ut men har inte riktigt tid att ligga kvar, alltså blir det mera träning på det också. Till slut gjorde vi en enkel dirigering på kanin. När jag plockade upp den så tyckte jag att den var mer än lovligt livlös så jag försökte att försiktigt skaka liv i den. Det enda resultatet blev att matte blev missnöjd och när jag lämnade av så ville jag gärna ha den tillbaka och matte blev ännu mer missnöjd. Sedan fick jag gå fot och bära den, sitta och vänta på en inkallning och sedan lämna av. DET blev matte nöjd med i alla fall.

I dag blev det bara fotträning, inkallning, stopp och lite träning på klockan (med dummis snopet nog). Jag fick lite beröm så jag gjorde nog det mesta rätt i dag i alla fall. Skönt. Hur det gått för Greta? Ja, det får hon själv berätta. Vi hörs/Garbo

Greta december 06 Greta berättar:

För mej gick det ganska bra med både vattenmarkering och linjetag men jag blir lite exalterad så jag vill gärna göra några ärevarv innan jag levererar till husse. Det är inte så populärt ska jag säga men han är väldigt nöjd med att jag är så fokuserad på själva uppgiften. Jag fick också göra en dubbelmarkering men då ville jag gärna gå över till den andra och kolla innan jag levererade den första så då fick jag också göra om den. När både husse och jag skärpte till oss gick det bättre men husse tycker inte riktigt om att jag blir så "het" när det är fågel så nu får vi nog ta det lite lugnt sa han. Skit också!

Idag fick jag bara köra inkallning med och utan dummy samt stoppsignal. Inte så kul för jag har lite svårt att förstå riktigt hur han menar. Husse skakade lite bekymrat på huvudet vid näst sista inkallningen när jag drog förbi honom och stack iväg för att se vad Garbo och matte hade hållit på mej. Han var inte så glad när han kom och hämtade mej ska jag säga……. När vi gjorde sista inkallningsövningen så måste jag ju få husse på gott humör igen så då gick det efter instruktionsboken sa matte. Det gäller att hålla dem på gott humör om vi ska få göra något. Fortsättning föjer ganska säkert/Greta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

18 − 3 =