070527 Att hålla matte på gott humör

Garbo december 06 Garbo berättar:

Jag har tagit på mej uppgiften att hålla matte på gott humör. ibland är det lätt…. t ex när hon säger att jag ska stanna kvar och hon går ifrån mej för att t ex lägga ut en apport eller kasta en markering. Om jag är riktigt, riktigt laddad, ja då lägger jag mej. Gissa om matte har svårt att hålla sig för skratt. Hon säger att jag ser så rolig ut att hon inte kan vara allvarlig. Skitlätt alltså!

I lördags hade hon sovmorgon och husse stängde sovrumsdörren när han klev upp och rastade oss och gav oss mat. Gissa vad jag gjorde? Jo, när jag varit ut och rastat av mej och sedan fått mat, ja då ömsom låg jag utanför sovrumsdörren, ömsom puttade i husse och ville att han skulle gå och öppna. Inget fungerade men till slut så vaknade matte. Gissa vem som blev glad! Jag visste inte till mej så matte blev nog både glad och lite irriterad, men mest glad tror jag. Jag pep lite, krafsade och försökte pussa på henne och nafsade efter hennes händer. Det jag tror att hon kanske accepterade bäst var nog mina pussar. Det gäller att vara påhittig och visa att hon betyder allt i världen för mej. Hon kunde i alla fall inte säga annat än att jag var bra go ändå….. Syftet var nått.

Idag var vi ut och tränade lite på gården bara. Husse och matte hade planerat att vi skulle ut och träna vatten men det blev så mycket annat som kom emellan så därför fick vi träna hemma istället. Jag var myckt lyhörd och vi gjorde linjetagning, linjetagning med stopp och ut-tecken samt klockan. Jag höll fortfarande matte på gott humör. Det är ju morsdag vet jag…. Det tyckte nog Kråka också så hon skötte sig visst också exemplariskt. Vi hörs/ Garbo

2 reaktioner på ”070527 Att hålla matte på gott humör”

  1. Hej Garbo, ja visst är det lätt att hålla matte på bra humör – ibland… 🙂
    Idag blåste matte stoppsignal när jag var på väg ut och hämta en dummis, och det enda jag gjorde var att lyssna, stanna, vända mig om och sätta mig – och matte blev hur glad som helst… visst är dom konstiga… sen fick jag vänta lite innan jag fick ut-tecken och lov att hämta den – och eftersom matte var så glad sprang jag direkt till henne med den… – och satte mig så hon kunde få dummien… Matte blev så glad, och jag fick jättemycke beröm… så nästa gång tror jag att jag gör lika dant – det verkar löna sig…
    🙂
    *********************************************

  2. Ja visst lönar det sig att hålla matte på gott humör ibland – eller egentligen jämt men det är ju svårt det. Och föresten, om man höll dem på gott humör jämt så skulle de ju till slut inte märka det. Hoppas vi ses snart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

10 + 15 =