071119 Ordningen återställd!

image187 Greta & Garbo:

Nuuuu är ordningen återställd! Matte har fått tillbaka rösten så nu behöver vi inte gissa vad hon menar längre. Alvedon var fjärde timme i 2 dagar gjorde susen. I går, söndag, fick vi ut på en riktig långpromenad med massor av trevliga inslag.

Vi fick börja med att gå fot, sedan fick vi rasta av oss och springa lite fritt. Så kom en inkallningssignal och vi kom ju naturligtvis som ett skott, utom Atte för han hade lite att bestyra med först, sa han. När vi alla var samlade fick vi göra ett linjetag, ca 75 m, bakåt. Det fixade vi alla fast husse hade sina dubier om att jag, Greta skulle fixa det, men jag överraskade. Sedan fick vi ömsom gå fot och ömsom springa lite fritt och inkallning med en ny linjetagning bakåt. Denna gång var det ytterligare lite längre men vi fixade det också. Ny omgång med fotgående, springa fritt, inkallning och fotgående. Efter det fick vi var sin enkelmarkering i snön, som trots att det kommit ca 1,5 dm under veckan som gått (totalt ca 3 dm) har krymt till knappa decimetern efter senaste dagarnas töväder.

Nu var det dags att vända och här blev det också ömsom fotgående och springa fritt och till slut inkallning. Nu hade de hittat på en ny sak. Först fick jag, Garbo göra ett närsök på dummy i snön som jag fixade till mattes stora belåtenhet. Sedan fick Atte gå på en linjetagning på ca 75 m och därefter blev det min tur att göra ett närsök. Husse todde inte att jag skulle förstå vad jag skulle göra – men se det gjorde jag och med bravur dessutom. När jag var färdig fick Kråka gå på ett linjetag. Sedan blev det Atte som gjorde närsök och Garbo linjetag, Kråka närsök och jag linjetag. Skitkul var det!

När vi gått halvvägs till bilen så upptäckte husse och matte att jag, Greta gjort illa tassen för jag blödde ganska ymnigt, så sedan fick jag gå i koppel. Kråka och Garbo avslutade med ett linjetag på drygt 200 m. Gissa om matte blev stolt då Garbo fixade det! Husse trodde inte att hon skulle klara det för Kråka stannade efter 3/4-delar av vägen och frågade om det verkligen var rätt. Garbo hon bara sprang och sprang och sprang tills hon var framme. Synd att jag inte fick prova på……..

Hur som helst, när vi kom hem kollade husse upp min tass och det var inte så farligt. Jag hade fått en liten, liten spricka i trampdynan på "lilltån" på vänster bak. Det var ju ganska isigt och skrovligt där vi gick så det var nog på grund av det som jag gjorde illa mej. För övrigt hittade Garbo och jag öppet vatten under turen och gissa om vi drog dit och testade temperaturen på vattnet. DET var inte helt uppskattat av husse och matte men vi hade ju skött oss så bra i övrigt och dessutom så kom vi som ett skott när det kallade in oss därifrån så jag tror inte att det gjorde såååå mycket. Så till slut ett litet tips – Gör som vi och njut av vinterbad/Greta & Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × 2 =