071017 Working Test & KM i jakt

image187 Greta & Garbo berättar:

Tjohoo! I går fick vi vara med på Working Test och KM i jakt i Pålgård. För mej, Greta, var det debut i sån’a sammanhang – och det var skitkul! Gissa om jag skötte mej då!

För att börja från början så hade vi blivit inlottade i samma grupp och vi fick starta på station 3 där Roland Fredriksson dömde:

image200

Här var det först fotgående en liten bit och sedan kom en markering i "holmen" som ni kan se på bilden.

Garbo: För mej blev det en 20-poängare då jag skötte allt på ett mycket bra sätt.

Greta: Jag gick fot mycket bra, var en tiondels sekund för snabb när jag skulle gå, fixade markeringen och hade en bra inleverering och avlämning. Resultat 17 poäng – 3 poängs avdrag för min snabbhet.

Nästa station var en KM-station "plojstation" (endast för de som deltog i KM:et) – agillity på tid:

image201

Garbo: Här gick det riktigt bra ända tills jag skulle genom "struten". Där bröt matte när vi strulat en stund för hon ville inte stressa upp mej sa hon. Resultat: 4 poäng

Greta: För mej gick det också rätt så bra och jag fixade även "struten" efter lite strul. Resultat 7 poäng

Nästa station var också en KM-station men här fick vi vila:
 

image202

Här skulle husse och matte gissa hur långt det var mellan två snitslar – båda gissade fel och fick 0 poäng. Vi tycker att nog kunde väl de också sköta sig när vi var så duktiga. Håller ni inte med?

Station nr 4 var en närsöksstation där Peter Nordin var domare (bild saknas, matte glömde att hon hade kameran med sig och tog lite bilder efteråt – när vi var färdiga).

Garbo: Här gjorde jag som på station 3 – skötte mej alldeles utmärkt och fick 20 poäng.

Greta: Jag var jättesnabb att hitta apporterna men tyvärr gjorde jag en liten sväng i området vid en inleverering och husse fick blåsa inkallning så det blev 2 poängs avdrag, alltså 18 poäng.

Station 5 var en delad station. Först var det en enkelmarkering in i en skogskant (vi stod på ängen). Även här var det Peter Nordin som dömde:

image203

Garbo: Här drog jag lite för långt in i skogen så matte tog det säkra före det osäkra och blåste inkallning och då hittade jag den på vägen in. Domaren sa att om matte inte hade visslat så var han ganska säker på att jag skulle ha ringat in den ändå men pga att matte agerade så blev det 2 poängs avdrag.

Greta: Här gick det undan, hittade snabbt markeringen och full fart in – full pott.

Den andra delen av station 5 var ett linjetag. Vi stod på ängen och blev skickade mot kanten:

image204

Garbo: Här fick matte göra en omstyrning när jag nådde kanten, kom lite snett ur vind men naturligtvis följde jag mattes kommando så här blev det full pott. Totalt på station 5 fick jag 18 poäng.

Greta: Husse sa efteråt att han var nog lite för snabb att skicka mej för jag gick inte rakt utan slog mig fram till kanten och hittade snabbt dirigeringsapporten men domaren drog 4 poäng för att vi inte gjorde det riktigt som det var tänkt. Totalt på station 5 fick jag 16 poäng.

På station nr 2 var det också en enkelmarkering. Den kom en bit ut på en äng som kantades av lite buskar och träd. Här dömde Rune Thander (har ingen bild):

Garbo: Det här blev min akilleshäl. Jag siktade in mej jättebra men sprang förbi och drog så småningom ut i buskaget, matte kallade tillbaka mej men det resulterade så småningom i att jag ändå hamnade uppe i buskaget. Tredje gången matte fick ut mej på ängen hittade jag apporten – det blev 10 poängs avdrag, allts totalt 10 poäng på stationen.

Greta: Här visade jag alla hur det skulle gå till. Smack så det bara så var apporten inne och 20 poäng bärgade.

Station 1 var dels fotgående med ett skott och sedan ett linjetag, från ängen in mot en skogskant (ingen bild) och dömdes också av Runte Thander:

Garbo: Här fick jag visa var skåpet skulle stå. Fixade detta lätt som en plätt med 20 poäng som belöning.

Greta: Jag gjorde precis som Garbo och en ny 20-poängare. 

Husse och matte hade en tredje "plojstation" också som gick ut på att kasta dummisar i en cirkel som var delad i fyra med olika poäng. Matte fick 14 poäng och husse 12.

Summa sumaruma blev det en mycket bra dag för oss. Jag, Garbo, fick 88 poäng (1:a pris) och blev totalt fyra på KM:et (av totalt 19 hundar oavsett klass) om matte räknat rätt. Jag fick dessutom det ärofyllda domarnas pris.

Jag, Greta, slog Garbo med 3 poäng och fick 91 (1:a pris – naturligtvis) och blev totalt trea på KM:et. Jag fick funktionärernas pris för de tycket att jag var så snabb och energisk, jättekul att bli uppskattad! Massor av priser fick vi med oss hem, blev fulla köksbordet, och vi hade alla en förträffligt trevlig dag. 

Något annat trevligt inträffade också – vi fick träffa Tickan igen. Hon såg ut att må mycket bra hos sin nya matte och de var också med på Working Testet och fick 54 poäng totalt. Här är en bild på Tickan och hennes nya matte:

image205

Husse och matte hälsar och tackar arrangörerna, med Marie Söderström i spetsen, för en mycket härlig dag och ett trevlig arrangemang. Naturligtvis var det många inblandade som jobbade både före, under och efter Workingteset så alla förtjänar ETT RIKTIGT STORT TACK!!! Tjingeling från oss/Greta & Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra + 4 =