071024 Det här med avstånd…

image187 Greta & Garbo berättar:

I går kom husse hem lite tidigare från jobbet och det innebar för vår del att vi fick ut och träna lite. Husse hade fått en avståndsmätare i födelsedagspresent av övriga familejen och den hade de med sig. Innan vi fick börja och jobba så passade de på att mäta avståndet till andra sidan av Bodtjärn. Matte gissade på ca 100 meter och husse på 130….. det visade sig vara 150 meter. Kul att få veta vilka avstånd vi har jobbat med i somras!

Vi två skulle få jobba tillsammans i dag men först fick vi lite övningar på egen hand. Vi fick träna stadga och fotgående och för min, Gretas, del blev det också lite träning på avlämningar. När vi var förberedda fick vi sitta och titta på medan matte gick ut och placerade 8 dummys på två olika ställen med ca 45 graders vinkel. Sedan fick vi på linjetag hämta varannan gång och på varannat stället. Det gick alldeles utmärkt! De gissade även här avståndet och mätte sedan. Ingen hade rätt. Matte trodde att det var ca 20 – 25 meter men det var över 40.

Vi avslutade dagens övningar med enkelmarkeringar. Matte och Garbo gick ut på hygget och sedan kastade husse en markering till Garbo som hon fixade galant. Sedan kastade matte en till mej, Greta, som var lätt som en plätt. Efter en förflyttning gjorde de samma sak igen och det gick kanon. Det husse var mest glad åt var nog att jag "höll mej i skinnet" så bra. Vi är på väg, säger han.

Kråka & Atte fick göra samma övningar men med lite längre avstånd. Husse trodde att deras dirigering låg på ca 60 – 70 meter men när det sedan mätte var det bara knappt 50. Är det konstigt att vi kan ha det svårt med avståndsbedömningen när husse & matte inte är så duktiga på det själva? Ha det så gott i dimman (här är det heltjockt)/Geta & Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett + 2 =