071029 Livet är härligt!

image187 Greta & Garbo berättar:

Just nu är livet riktigt härligt! I lördags fick vi ut och träna tillsammans med Busan och Cindra och deras husse Roland. Busan har äntligen fått börja att träna på riktigt nu när hon är frisk igen så hon fick börja. Vi gjorde linjetag, rätt så långa, ca 60 meter i en gräsbeväxt sluttning. Lite knepigt var det för det fanns en stig som gick till höger när vi skulle gå rakt fram och det fanns också skog runt om som drog. Vi två och Cindra körde varannan gång och vi tror att våra hussar och mattar var rätt så nöjda med oss alla (Kråka & Atte stod över denna övning) trots att det inte blev perfekt.

Sedan gjorde vi markeringar där vi stod på tre olika håll (men samma mark) och våra hussar och mattar turades om och kastade åt oss. Det gick rätt så bra men vi hade alla några markeringar som vi fick jobba lite extra på för de var inte så lätta. Vi såg aldrig nedslagen för de landade bakom några träd eller ända in i skogen. Kul var det i alla fall.

Busan skulle få testa på ett fält för hon har bara gjort några stycken tidigare och det skulle vara intressant och se när det var någon annan som lagt ut fältet. Det gick mycket bra. Kråka, Atte & Cindra stod näst i tur. Här ville Roland se hur Cindra reagerade när det var andra hundar med. Hon fick börja med att plocka in 6 st som gick galant. Sedan hämtade Kråka & Atte var sin, sen Cindra, sen Kråka & Atte och Cindra igen. Gick alldeles utmärkt. 

När de var färdiga så skulle vi också få jobba lite men för att öka vår svårighetsgrad så fick vi jobba tillsammans. Vi började med att hämta varsin och vi fick gå på greppad apport. Det gick väldigt bra. Sedan fick vi jobba samtidigt. Två gånger glömde vi oss och började jaga varandra men när husse och matte sa till så kom vi på vad det var vi skulle göra så då letade vi dummies i stället.

På lördag natt blev det tidsomställning till vintertid. Jobbigt! Vi tyckte det var morgon redan halv fem men det tyckte inte husse så vi fick somna om till halv sex ialla fall….. Hmm. Den som bestämt det här med sommartid tänker inte på oss hundar, det förstår vi ju.

På söndag kom Marie o Stig och deras hundar Vira, Amber och Jod. Äntligen fick jag, Garbo, träffa min halvsyrra Jod igen. Jag har ju läste en massa om henne på hennes blogg, virus.blogg.se  men inte fått träffa henne sedan hon var jätteliten. Behöver jag tala om att vi fann varandra bums. Vi fick följa med och titta på de nya markerna för SSRK/JH:s vårprov så vi fick springa runt och busa lite själva alla fem. Gissa om vi badade då? Vi hittade också ett "surdike" och luktade sagolikt gott tyckte vi men se de tyckte inte våra hussar och mattar. Men vi hade nog räknat ut det bra för gissa vad vi fick göra innan vi fick hoppa in i bilen? Jo, vi fick var sin vattenmarkering. Inte så långa men vi fick i alla fall simma en gång till. Det gäller att räkna ut det…..

Vi fick också göra några markeringar och ett linjetag och det mesta gick ganska bra. Jag, Greta, gick förstås upp i varv lite extra nu när det var tre nya hundar med men husse tyckte ändå att jag var hanterbar och att det kanske är nyttigt att utsätta mig lite för det för annars kan jag ju aldrig bli bättre (och det blir ju bättre och bättre för varje gång egentligen). En härlig dag var det i alla fall men det tyckte inte Kråka & Atte som fick stanna hemma. Lagom åt dem…..Ha det gott/Greta & Garbo

0 reaktioner på ”071029 Livet är härligt!”

  1. Hmmmm………..min matte säger att jag är en sommarhund för jag har vattensvans i dag :-(. Inte tyckte jag att det var så himla kallt i vattnet i går inte. Det gör inte så himla ont men matte skrattar åt mig och säger att jag ser lite kul ut.
    En härlig dag var det i alla fall – kul att springa runt med så många vovvar.
    Vi gör om det framöver våren!

  2. Stackare, vi som hade så kul. Hoppas det snabbt går över. Det kanske var det där badet i diket och ”tvätten” med vattenmarkeringen som ställde till det. Vi kanske inte var så smarta i alla fall…. Ser i alla fall fram mot att få träffa dej igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 + tre =