071030 Konsten att imponera!

image197 Greta berättar:

Jag har insett att det är en svår konst att imponera på husse & matte men i går blev de paffa när de upptäckte min uppfinningsrikedom. Vi var ute på en liten tur och Garbo och jag fick ett litet kort tränings- och rastningspass. Vi hade ju varit igång rätt så bra under lördag och söndag så de tyckte vi skulle ta det lite lugnare i gårkväll. När vi var färdiga fick vi hoppa in i bilen igen. Pucko, som är här under veckan då hans familj är på novemberlov, samt Kråka & Atte skulle få jobba lite mera och det tog lite tid…..

Jag tyckte det var ganska trist att sitta och vänta i bilen och började fundera på vad man skulle kunna hitta på. Jag kom till slut på en bra idé och mattes min var obetalbar när hon öppnade dörren till baksätet för att lägga tillbaka dummisarna. Där möttes hon av en glad svansviftande labbe, dvs jag! HUR har detta gått till sa hon! Husse gjorde en snabb koll. Jo, gallret mellan baksäte och bagageutrymme hängde där det skulle och Garbo satt snällt kvar. Hmmm (hon är ju lite dum hon, hänger inte alls med när jag får mina strålande ideér). Vill ni veta hur jag bar mej åt? Lugn, jag SKA berätta.

Jag satt ju som sagt var och filosoferade över det trista ödet att sitta sysslolös när de andra fick jobba. Kom på att det kanske skulle vara intressant och se hur Kråka brukar ha det när hon sitter i baksätet. Sagt och gjort. Jag tryckte in min nos mellan ryggen på baksätet och gallret som är i vägen. Om man pressar riktigt hårt så lossnar gallret längst ner och det är bara att pressa sig emellan och simsalabim kan man hoppa över till baksätet och det bästa är att det syns ju inte heller att gallret är öppet.

När jag satt i baksätet kom jag på att jag måste titta ut också så jag försökte tvätta framrutan som blivit immig  men kom på att då kanske jag blir avslöjad så det slutade jag ganska snabbt med. Hmmm, vad gör man då? Tittade mej omkring lite i baksätet och upptäckte högen med dummsiar som låg kvar i bilen. Jippi! Äntligen kan jag kolla vad som finns inuti "påsarna". Jag började med en valpdummy. Det var något konstigt, plastigt smått , granulat som matte kallar det, och som bara rann ut. Om man skakade den riktigt regnade den små grejer över allt i bilen. Skitkul! När jag tömt den så tog jag en mellandummy. Kunde ju vara intressant att se om det var något annat i den. Det var det inte. Nu hann jag inte med att kolla så mycket mera för då kom husse & matte tillbaka. De tyckte INTE om att det var grannulat överallt i bilen. Husse sa inte så mycket men matte kallade mej för "ett riktigt spöke". Undrar om det är positivt eller negativt smeknamn? Det kanske är positivt ändå för det är ju "All-helgona-veckan", eller vad tror ni? "Spöka på" ni också, det är ju skitkul./Greta

4 reaktioner på ”071030 Konsten att imponera!”

 1. Jag kan inte begripa varför matte sitter och skrattar högt vid datorn, men det måste vara något speciellt. Hon säger att jag faktiskt ligger i lä trots att jag är ganska så påhittig själv och jag skall nog komma på något ”spökeri”.

  Spöka vidare och ha en trevlig helg.

  //Korall och matte

 2. Jag kan inte begripa varför matte sitter och skrattar högt vid datorn, men det måste vara något speciellt. Hon säger att jag faktiskt ligger i lä trots att jag är ganska så påhittig själv och jag skall nog komma på något ”spökeri”.

  Spöka vidare och ha en trevlig helg.

  //Korall och matte

 3. Jag kan inte begripa varför matte sitter och skrattar högt vid datorn, men det måste vara något speciellt. Hon säger att jag faktiskt ligger i lä trots att jag är ganska så påhittig själv och jag skall nog komma på något ”spökeri”.

  Spöka vidare och ha en trevlig helg.

  //Korall och matte

 4. Jag kan inte begripa varför matte sitter och skrattar högt vid datorn, men det måste vara något speciellt. Hon säger att jag faktiskt ligger i lä trots att jag är ganska så påhittig själv och jag skall nog komma på något ”spökeri”.

  Spöka vidare och ha en trevlig helg.

  //Korall och matte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sex + två =