070803 Vi jobbar på

image187 Greta & Garbo berättar:

I går fick vi en riktig träningsdag. Vi åkte till Rödön och hälsade på hos Helena och Kickan. Stefan & Ullis kom också tillsammans med deras hundar Zazzi, Chili, Izi och lilla Joy. Träningen började med fält i en hästhage där det var lite tuvor med brännässlor m m. De lade ut 20 dummisar och Izi (6 mån) fick sitta och titta på när de lades ut. När hon sedan fick ut och jobba såg de att det kanske blev lite väl mycket med synintryck för hon blev  väldigt ivrig men när hon hämtat några stycken lugnade hon ner sig och jobbade riktigt, riktigt bra.

Sedan var det lilla Joys (4,5 mån) tur och vilken liten pärla, sa husse. Jobbade som attan och kom också in med en kanindummy som nästan var lika stor som henne. När hon var klar fick jag, Greta, äntligen jobba. Jag "inventerade" först marken, d v s jag gjorde en repa för att se hur stort fältet var men sen jobbade jag och hämtade snabbt in 8 dummisar. Husse var mycket nöjd med mej för inlevereringarna gick också riktigt bra, väldigt lite stök med avlämningarna, speciellt när husse kom ihåg hur vi brukar göra på "morgonpasset".

Nu skulle jag, Garbo, få träna på "parkörning" tillsammans med Chili. Jag fick börja och skulle få hämta en men då stod husse och sov. Han var så nöjd med Greta för hon hade varit så lugn och sansad så han tänkte inte på att hon skulle sticka när jag fick gå…… men se det gjorde hon. Nåja, jag fann för gott att komma in jag också när husse började kalla tillbaka Greta, man vet ju aldrig…. När husse fått ordning på Greta fick jag gå ut igen och hittade ganska snabbt en dummy. Sedan fick Chili gå och därefter blev vi skickade på greppad dummy. Det gick bra så då fick vi ut och jobba bägge två. Jag blev lite konfunderad strax, det brukar ju bli ett himla liv när vi är flera på fältet för då brukar det ju vara någon som smitit men jag kom snabbt underfund med att det var bara att jobba på. Till slut var det bara två kvar så Chili skulle få hämta dem men när hon kom in med den ena av dem så blev det så att jag och matte skulle gå och hämta den sista på närsök. Det var en minidummy och matte visste ungefär var den låg. Självklart gjorde jag mitt jobb och hittaden den snabbt och effektivt.

Kickan fick en dubbelmarkering och en dirigering med fågel innan vi flyttade oss till fårhagen i stället. Här blev det lite markeringar för Kickan, Izi och mej, Garbo. Jag fick en dubbel som jag missade lite på den först kastade så matte kallade in mej och så gjorde vi om den. Då insåg jag att här gäller det att vara skärpt så då spikade jag dem.

Så blev det dags för Atte, Kråka, Zazzi och Kickan att få göra ett fält. De lade även här ut 20 dummisar men på ett STORT område. Terrängen bestod av kullar, lite träd och buskar, en väg som gick genom fältet m m, inte helt enkelt alltså. Tyvärr kom det världens åskskur när de körde så Zazzi tyckte nog inte att det var så kul att jobba just då. Kickan och Kråka "matade" på ganska bra och Atte gjorde också periodvis rätt så bra ifrån sig. Alla dummisarna kom i alla fall in.

Izi och Kickan fick några markeringar som gick riktigt bra och sedan hade matte lagt ut några dummisar på en kulle och jag, Garbo, fick göra lite linjetagning och linjetagning med stopp och uttecken. Jag gjorde nog rätt bra ifrån mej för matte var rätt så nöjd trots att jag var lite seg på första stoppet. Kul var det i alla fall. Jag, Greta, fick  bara vara passiv för jag var lite upphetsad i början när vi kom fram till fårhagen. Jag lugnade faktiskt ner mej så jag trodde att jag skulle få göra något mer men tji fick jag. Jag undrar om det lönar sig att göra som husse säger alla gånger….. Joy fick hämta några fåglar och Zazzi fick en markering med skott innan vi packade ihop och åkte hem.

En härlig dag var det trots störtskur, hagel och åska. Mycket trevliga marker så vi tackar så klart Helena och Kickan för träningstillfället. Tjingeling/Greta & Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

11 − sex =