070805 Spännande kvällsövning!

image187 Greta & Garbo berättar:

Igår kväll fick vi följa med till Anders Jönssons arbetsplats för att träna. Anders hade Eha och Nelly med och Mats och Bixa kom också. Där finns en STOR myr som Anders hade lagt en "markeringsslinga" på med sex olika platser för enkelmarkeringar och en plats för dubbelmarkering. Avstånden varierade men våra hussar och mattar fick välja själva vilken startplats de ville ha. 

Jag, Garbo, fick börja och det blev lite strul redan från början. Jag fick solen i ögonen så jag såg inte så bra men det var också knepigt att hitta för det var många tuvor, gropar, buskar och träd. Hur som helst så fick jag ett nytt kast och efter lite strul så hittade jag den. Sedan fortsatte vi och så kom nästa markering (alla kom med skott) och där blev jag lite för kort. Det slutade med ett omkast där också. Den tredje gick alldeles utmärkt , den fjärde omkast, femman och sexan helt godkänd. Den sista, dubbelmarkeringen spikade jag första men var ute och cyklade på den andra. När matte kallade tillbaka mej så hittade jag den på hemvägen. Matte sa att det här var en ny erfarenhet för mej och att hon var väl sådär nöjd. Det kunde ha gått bättre men det kunde ha gått sämre också. Det hon var nöjd med var att jag nu har lärt mej att notera var skytten står men tittar frammåt när skottet kommer. Förr fixerade jag mej vi skytten men det har jag kommit över nu.

Nästa hund blev jag, Greta. Jag började som Garbo och strulade med den första och där slutade det med att det blev två omkast innan jag, efter mycket strul, äntligen kom in med dummisen. Resterande markeringar klarade jag rätt så bra, inga omkast men husse kortade ner avstånden på en del så det passade oss bra. Det som husse kanske inte var helt nöjd med var att han fick jobba lite extra med att jag skulle komma rakt in. Det fanns ju så mycket vattenpölar och härliga grejor efter vägen men det gick trots det g a n s k a bra. Jag gick ju förstås upp lite i varv då det var skott med men "höll" ändå rätt bra så jag tror egentligen att husse var rätt så nöjd med helheten. Han klappade i alla fall om mej och sa att jag var duktig så jag får väl tro på det.

Bixa var jätteduktig och strulade nästan ingenting och hennes husse var nog helnöjd. Sist ut var Nellie och Anders. För Nellie blev det väl lite blandat resultat. En del markeringar var riktigt bra medan andra fick bli omkast. Nellie och Bixa hade gjort det hela en gång tidigare och då hade bägge strulat rejält så det kanske är som husse och matte säger – Övning ger färdighet!

För övrigt så gick mitt, Gretas, morgonpass alldeles utmärkt idag. Matte tror att husse har börjat tänka på rätt sätt. Att han tar emot dummyn när jag bjuder den och inte väntar tills jag hittar på något samt att godiset som jag får ibland inte är en muta utan en belöning. Det gäller att tänka på rätt sätt för att det ska funka, säger matte. Vi fick i alla fall beröm båda två idag så vi är nog på mycket god väg…. Vi hörs/Greta & Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × 5 =