070930 Nu är det kul igen!

image187 Greta & Garbo berättar:

Vi har blivit lite eftersatta på senaste tiden men igår blev det äntligen lite kul igen. Vi fick följa husse och matte till Roland för att "Gå på linje". Jättekul. Atte och Kråka fick vara hemma  för en gångs skull och de tyckte säkert att det var rätt så tråkigt. Matte gick med dem en sväng när vi kom hem och de sa att det hade också haft det jättekul så vi var nog alla nöjda när dagen var slut. Vi sov i alla fall gott hela kvällen och natten. 

Kicki & Skrutt, Lena & Conrad och Roland & Cindra gick också med på linje medan Conrads husse, Nils-Olof, skötte apportkastaren. Till en början gjorde vi bara enkla och inte så långa markeringar med appotkastaren på en slagen äng och både husse och matte tyckte att vi skötte oss riktigt bra. Bra stadga och bra markeringar och dessutom lugna och tysta när andra jobbade.

Sedan gjorde vi en liten paus och förflyttade oss till ett annat område som var lite knepigare med tussar av långt gräs och lite kuperad äng. Där sköts det och kastades markeringar i "tussarna". Det gick också bra för oss bägge och det är ju SÅ KUL!!!!!!! Vi skulle avsluta det passet med en markering som sköts mot en kulle där det i förväg låg 6 dirigeringar utlagda. Tyvärr så nådde inte apporten fram så det blev fyra försök innan apporten nådde fram. Vi fick turas om att hämta de som blev för korta och det blev väl lite blandat resultat på det. Jag, Greta, knallade när matte skickade Garbo. Jag fick sedan inte göra något mera för jag lyssnade inte heller när husse kallade på mej så husse hade ett allvarligt snack med mej i stället. Jag, Garbo, lyckaders ganska bra med de markeringar som jag skulle hämta och linjetagen gick alldeles utmärkt. Skönt!

Under tiden som vi jobbat hade Lasse, Ragnar och Urban skjutit lerduvor så det small rätt så bra runt oss men vi brydde oss faktiskt inte om det för det var mera spännande det som vi höll på med. När vi var klara med dirigeringarna gick vi bort till skyttarna och fick där stå och titta på när de sköt lerduvorna. Roland lade ut lite apporter i kanten på skogen (samma ställe som lerduvorna landrade/sköts mot). När de skjutit 6 skott fick vi turas om två och två och hämta några apporter. Jag, Garbo, hade en bommad duva i minnet och som landade till vänster och gissa om jag sökte….. Till slut bytte jag område och hittade som tur var så småningom två apporter. Jag, Greta, fick bara titta på men jag var lugn som en filbunke. Tänkte det var bäst att se till så att husse inte behövde läxa upp mej något mera i denna gång i alla fall. Både Garbo och jag är i alla fall överens om att det här gör vi gärna flera gånger. Tack Roland och Berit – Det var ju skitkul! Ha en fortsatt trevlig helg/Greta & Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sex − fem =