080401 Inget aprilskämt…

image187 Greta & Garbo berättar:

Bloggservern har legat nere för uppdateringar några dagar nu så vi får se om vi kommer i håg allt som hänt. Vi kan börja i lördags då vi fick ut på en långtur på sjön. Vi började som vanligt att gå fot och lite sådant och när vi kommit fram till en udde + en stor och en liten ö så blev det första anhalten. Husse & matte hade med sig fika så det började med det. Hmmm, vi fick inget……

Nåja, efter en stund blev det markeringsövningar. Inte så våldsamt långa men väldigt diffusa. Det gick jättebra! Husse & matte blev mycket nöjda med oss. När vi alla fått markera tog husse med oss och gick bort mot en annan udde medan matte skulle lägga ut lite dirigering vi den lilla, lilla ön som fanns där ute. Vi fick springa lösa och ruscha av oss lite och det var jätteskönt men säg den lycka som varar för alltid. Efter en stund, då Garbo & jag, Greta, kom tillbaka i full kareta så såg husse att det var en maaaassssa blod på snön. Hon måste ha skurit sig både bak o fram eller också har de skurit sej bägge två, sa han. Det visad sig att jag skurit mej i bakre stora tramdynan rätt rejält. Troligen en kvist för det var uppfläkt och såg inte alls roligt ut. Långt var det hem också och naturligtvis fick jag gå i koppel.

De andra fick hämta dirigerignarna som matte lagt ut medan jag fick titta på. Fy bubblan, inte kul! Jag, Garbo, gick ut som nr 2, efter Kråka. Gick spikrakt ut två tredjedelar av vägen men sedan blev jag liiiite tveksam och "slog" lite och vek något till vänster. Då blåste matte stopp och sedan visade hon rakt bakåt och då blev det lätt som en plätt. Husse hade med avståndsmätaren och de sa att det kanske inte var riktigt meningen att det skulle bli så långt, 135 meter! Matte blev i alla fall jättenöjd och sa att det märks att träningen börjar ge resultat. Hoppas bara att det håller i sig när det blir andra människor och hundar inblandade också.

När vi kom hem ringde husse veterinären och det blev till att sy i min, Gretas,  tass. Fy bubblan – man blev ju "lullig" hela kvällen. Besvärligt att gå blev det också och jag som velat vara på topphumör då Pucko med familj kom och stannade över till söndagen. Så här såg jag ut efter veterinärbesöket, kan knappt hålla ögonen öppna:

image231

Matte tyckte att jag, Garbo, betedde mej lite underligt också på kvällen. Så fort jag kom åt så slängde jag mej på rygg framför matte eller Maud. De brukar oftast vara uppmärksamma om det är något fel men nu förstod de intet. Vad du larvar dej, sa matte men till slut var hon tvungen att böja sig ner och klia mej lite. Då såg hon det jag ville tala om! Jag hade "skinnflådd" buken och hade fyra långa rispor som sved. Då äntligen fick jag lite lindring för matte smorde in mej med Idominsalva. Jätteskönt! Men nog är det bedrövligt att det ska vara så svårt att förstå vad man menar?

Nåja, nu blev det inget mera jobba för min, Gretas del i helgen. Korta koppelrastningar bara och det ska jag hålla på med tills tassen läkt. De andra har fått göra lite långturer på sjön men nu är det nog snart slut med det också för i går var det 1 dm vatten över hela isen. Matte tyckte det var lite läskigt att gå. I kväll kommer den en kille som heter Haimond och ska trana med oss men jag får nog sitta i bilen jag…. Och som sagt var – Det är inget aprilskämt! Det är inte ens roligt.

Om ni vill se mera bilder så gå in titta in på sidan Album – Vårkänslor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

18 − 13 =