080429 Det våras ….

image187 Greta & Garbo berättar:

Äntligen är det lite vår och det börjar på att händer lite saker. I helgen fick vi besök av träningssugna hundar  och förare och på lördag hade husse & matte lagt upp en jaktstig som alla fick gå. Det hela började med att vi fick lotta startordningen och det blev 5 "släpp". Vi fick starta två och två och det behövde inte vara samma kunskapsnivå på bägge hundarna i ekipagen, allt anpassades efter den nivå det var på hundarna. Det började med lite fotgående och när vi gått en liten bit började en klappjakt i skogsbacken och där föll 10 dummy’s, men ni ska inte tro att vi fick hämta något. Nej då, vi fick fotsätta på en liten stig och den första arbetsuppgiften var en dirigering.

Nu var det ju så förstås att det var våra hussar och mattar som fick bestämma vad vi skulle göra så alla började ju inte med dirigeringen. Nästa som hände var två markeringar, en kort och en lång. Där fick de välja på om de ville ha en enkel, två enkla eller en dubbel. Nästa anhalt var markering med apportkastare som landade på en liten "äng" bredvid med ett dike emellan. Förarna fick välja på en eller två enkelmarkeringar eller en dubbel. Nästa var en dirigering, också den på andra sidan bäcken men lite längre upp i backen. Sedan fortsatte man uppåt i backen och där fanns också möjlighet att få en dirigering till samma ställe som den allra första men från ett annat håll. Nästa stopp var ett litet närsök och där fanns det 6 minidummisar gömda och vi fick hämta två vardera. Förarna fick bestämma själva hur långt ifrån vi skickades. När det var klart följde vi skogskanten och kom fram till området där klappjakten hade gått av stapeln. Här blev det sök med förflyttningar nedåt så vi slutade där vi startade. Vi skickades varannan gång och fick hämta fem vardera om inte våra förare bröt tidigare.

Jag, Greta, startade i andra ekipaget tillsammans med Stefan och Joy. Jag var ju egentligen ganska exalterad och det hade till följd att jag bara fick hämta två markeringar, en närsöksdummy (drog i och för sig till fältet och hämtade en där också). Vid fältet hämtade jag tre stycken men där hände det en liten incident. Jag sa ju att jag var lite exalterad och det gjorde att jag gjorde en liten lov upp i skogen innan jag kom till husse. Husse tyckte att jag tog lång tid på mej så han kallade på mej och då blev det en liten intressekonflikt för mej. Dummisen hade fastnat i en rotvälta och jag ville ju ha med den till husse men det gick inte. Till slut så sprang jag till husse men utan dummy. Då gick Mats ut och kollade för de hade sett att jag haft en med mej och där hängde den och dinglade! Husse förstod mitt dilemma men sa att jag fick skylla mej själv. Hade jag kommit direkt hade detta inte hänt. Hmmm, värt att tänka på! Jag fick i alla fall hämta en till och det var tur det för då blev det precis som husse ville ha det och vi fick avsluta på rätt sätt.

Jag, Garbo startade i fjärde "släpp"  tillsammans med Ullis och Izi. Det blev ett litet blandat resultat och jag fick börja med dirigeringen. Det gick inte så bra. Jag var nog lite för uppvarvad och litade inte riktigt på matte. Glömde i brådskan vad stoppsignalen betydde (det blev inte bättre av att mattes pipa strejkade och lät konstigt). Jag kom hem med den men det var alltså mycket "stök" innan för jag hade även glömt vad uttecknet betydde och då blir det lite svårt….. Nästa uppgift som var dubbelmarkeringen skötte jag riktigt bra till mattes belåtenhet. Enkelmarkeringen med apportkastaren gick väl "sisådär" . Jag fastnade lite precis på andra sidan diket och fick komma in igen men då visste jag precis var den var och hämtade den snabbt. Vid närsöket startade vi ganska nära och det gick också bra. På fältet hämtade jag mina fem utan några större incidenter. Det var mycket skönt att få röra på sig och hjärtat tickade lite extra fort även på mej. Matte & husse säger att vi behöver mycket träning tillsammans med andra och med mycket skott så vi vänjer oss och inte behöver bli så uppvarvade.

När alla hade fått arbeta åkte vi hem till oss och vi fick lite mat i magen. Alla utom en förare och två hundar stannade över och istället tillkom tre hundar och två förare före middagen och som sov över.

På söndagen var de Walk Up som gällde. De hade i förväg lagt ut dirigeringsapporter på lite olika ställen och man fick gå som ett L där den kortare biten var början. Där var det lite "trångt" så det sköts med apportkastare och kastades vanliga dummy’s. När vi vinklade av blev det markeringar med apportkastare och det fanns två skyttar vid varje "släpp". Jag, Greta, fick gå i första släpp och det gick mycket bättre än på lördagen. Det blev ca 4-5 markeringar (två som jag fick ta på linjetag för jag var lite för kort) och två dolda linjetag. Det kändes riktigt bra och husse var också mycket nöjd med mej.

För mej, Garbo, gick det också bättre än på lördagen. Även jag var något lugnare och jag gjorde några riktigt bra markeringar och dirigeringar. Tyvärr blev den sista markeringen alltför svår för mej. Den landade nere vid ett stenröse och bakom en sluttning. Jag kom dit rätt men jag sökte och sökte och hittade den inte. Då gick matte in och försökte styra mej och fick dit mej en gång till men jag hittade ändå inget. Då slutade jag att tro på henne och försökte göra det på ett stort sök. Det tyckte inte matte att jag skulle så hon tog helt sonika med mej dit till området och hon sökte. Tillslut hade hon sett ett hål  en snödriva som såg lite mysko ut. Fullt med ris var det också men när hon böjde sig fram så såg hon, långt ner att där var apporten. Då kallade hon på mej och jag fick göra ett närsök i det området och då hittade även jag den. När vi kom tillbaka till linjen fick jag en ny markering som jag fixade bra. Tyvärr nöjde sig inte matte med det utan ville att jag skulle ta en dirigering också. Det gick inte så bra. Vi blev lite ovänner och det var mycket stök innan jag kom in med den.

Som tur var fick vi ut och träna lite i går kväll också. Gissa vad jag fick träna på? Alldeles riktigt, dirigering med stopp och ut- och sidotecken. Vi får ta och bygga upp det hela igen sa matte. Lite väl kort tid på oss då vi ska på träningsläger den 4-5 maj. Jag, Greta, fick träna stopp och en och annan markering.

Till sist vill vi alla, både vi och husse & matte tacka alla som var med för ett mycket trevligt sällskap och vi hoppas att vi kan göra om det vid tillfälle. Tusen tack!/Greta & Garbo

PS. Om ni vill se lite bilder från de två dagarna så gå in på följande länk: http://picasaweb.google.se/MarithH  Eventuellt kommer det lite flera bilder så småningom. DS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 × 1 =