080430 Livet leker!

image187 Greta & Garbo berättar:

Just nu leker livet! I går kom Joy och Izi med husse & matte och vi fick ut och träna lite igen. Härligt! De hade varit på kennelträff i småland och hade lite roliga övningar med sig i bagaget som vi fick praktisera. Först ut var jag, Greta, och Joy. Vi fick sitta och titta på medan Ullis kastade ut lite dummisar i ett "målområde" och sedan kom det skott och kast, markering, i området, som vi fick hämta. Sedan fick vi vända på oss och samma sak gjordes åt ett annat håll. Nästa sak som hände var att vi fick göra ett linjetag till det första målområdet och därefter till det andra. Bägge två skötte oss jättebra om man inte räknar med alla mina inlevereringar. Ibland blir det lite överslag på vägen in så jag försöker göra en liten lov men då blir husse barsk men själva jobben gjorde jag riktigt bra och det kom ju några riktigt bra inlevereringar också så klart.

När vi bägge fixat våra uppgifter fick vi ställa upp oss igen och Joy fick en markering till vänster. När den var inne fick jag gå på linjetag till målområde 1. Tyvärr så flyttade husse sig till höger så jag fick inte samma utgångspunkt som tidigare så det sket sig lite. Efter lite om och men så kom den i alla fall in och om jag minns rätt så blev det nog något liknande för Joy också.

Sedan var det Izi och min, Garbos tur. Vi skötte oss också finemang. Egentligen var det väl kanske lite för enkelt för mej men matte sa att så struligt som vi haft det på slutet så var det alldeles utmärkt att vi fick göra något som bara lyckades. Kul var det i alla fall och det kändes riktigt bra att matte var nöjd med mej.

Som avslutning fick vi göra ett litet fält i en skogsbacke. 10 dummisar låg ut och gissa om vi jobbade som attan! Vi gjorde kanonjobb allihop. Matte trodde att jag, Garbo, skulle springa ihjäl mej för jag hade full fart i nedförsbacken och det var risigt – riktigt risigt och stenigt så matte höll andan varje gång jag var på ingång. Behöver jag säga att det gick bra? Husse & matte tycker också att det är härligt att se bägge 1-åringarna Joy och Izi i aktion. De är jätteduktiga! Ha en skön Valborg – hoppas det inte smäller alltför mycket! /Greta & Garbo

PS. Matte har lagt upp  två "filmsnuttar" i Album som visar vad Atte och vi tycker om varandra. DS

4 reaktioner på ”080430 Livet leker!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

arton − 11 =