080704 Plötsligt händer det!

 Greta & Garbo berättar:

I onsdags fick vi ut och träna tillsammans med Izi och hennes matte, Nellie och hennes husse som dessutom hade med sig Eha och Sky. Vi var vid Marsättstjärnen och temat för kvällen var i huvudsak markeringar. Izi började med vattenmarkeringar som gick riktigt bra. Sedan var det min, Garbos tur. Matte hade räknat ut en liten knepighet så det blev en vattenmarkering på en ö och framför den ön fanns en annan ö och till höger en massa småöar. Tanken var att jag skulle skita i de andra öarna och gå direkt på markeringsön. Det gjorde jag inte! Vid första skicket gick jag till öarna till höger men då fick jag komma in igen. Så fick jag en ny markering och då sket jag i öarna till höger men gick upp på den första ön och fortsatte sedan till den andra. Självklart var inte matte riiiiiktigt nöjd så jag fick göra det en gång till. Det blev samma visa. Hmm, sa matte då tar vi en dirigering dit. Matte gjorde vad hon kunde för att hålla mej i vattnet förbi första ön men jag förstod inte riktigt. Då började husse att lägga sig i och matte blev lite syrak på honom men jag trodde det var på mej så jag vände och kom in igen. Det visade sig att hon inte var arg på mej för hon klappade om mej och så gjorde vi ett nytt försök. Nu släppte hon upp mej på första ön så jag fick ta samma väg som jag gjort två gånger. Vi får nog lägga upp det på lite annat sätt nästa gång sa matte. Under tiden som jag var på väg in med apporten – Då plötsligt händer det! Det kom en mindre fågel som vi inte rikigt uppfattade vad det var för sort och landade i en vattenpöl alldeles intill oss. Efter kom en en duvhök och den slog också ned men halkade till lite så den föll på rygg. Snabbt som ögat var den på benen, blängde på oss och lyfte igen. Anders gick fram för att se hur det gick med den andra fågeln men då flög den också iväg. Gissar att den var rätt så lycklig ändå över att vi fanns där – det blev ju hans eller hennes räddning.

Nu var det min, Gretas, tur. Jag var en aaaaning het så det blev en hel del trassel med inlevereringarna. Husse var inte riktigt nöjd men å andra sidan var inte jag det heller. Jag känner ju att han blir lite irriterad på mej och jag försöker men jag vet inte riktigt vad jag gör så då blir det fel ibland.

Nästa hund blev Nellie som fick en dubbelmarkering, en på en ö och en på blankvatten. Den första var hon liiiite tveksam när hon skulle ut första gången så därför gjorde de om den och då blev det perfekt!

Izi fick sedan en lång vattenmarkering ut på en ö. Första gången gick bra men hon tittade lite åt alla håll medan hon simmade ut så därför fick hon göra om det. Då blev det väldigt målmedvetet och spik på!

Nu blev det dags för lite landmarkeringar och jag, Garbo, fick börja. Först fick jag en enkelmarkering in i skogen och den spikade jag. Sedan blev det en enkelmarkering ute på en myr bakom ett dike. Den fick jag jobba en del på (men rätt bra inom området ändå) men jag fick i alla fall göra om den och då blev det en riktig spik. Sedan fick jag en dubbel på samma ställen. Den gick riktigt bra men den ute på myren fick jag jobba lite på igen men nu var jag väldigt "tätt inpå" så matte blev nöjd i alla fall.

Näst på tur var jag, Greta, men jag var fortfarande lite het så det blev yvigt på den första så jag fick göra om den och då blev det bättre. Den andra blev det också lite jobb med så vi gjorde om den. När det blev den dubbla så gick den i skogen mycket bra men den ute på myren blev det jobb. När jag äntligen hittade den så tog jag diket in men husse tyckte inte att det var en så smart idé. Typiskt när det "brinner lite i hjärnan" sa matte. Hmmm, det var ju bara varmt!

Nellie gjorde också samma markeringar och hon hade också lite bekymmer med den i skogen men det löste sig för henne också och när dubbeln kom blev det fullt godkänt. Lilla Izi fick göra en enkel, den ute på myren. Den spikade hon, snopet nog för oss. Så enkelt var det! Efteråt fick både Kråka, Atte och Eha några vattenmarkeringar bara för att få röra på sig och svalka av sig för varmt var det, runt 20 grader fast klockan var nästan 21 när vi åkte därifrån.

Snart är det helg och "Buan Open". Det ser vi fram emot för då får vi både jobba och träffa våra fyrbenta kompisar. Vi får åka dit redan ikväll för nu är det husvagnen som gäller. Ha en riktigt trevlig helg, det ska vi ha./Greta & Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

7 + sju =