080724 En härlig eftermiddag

 Greta & Garbo berättar:

I går var vi inbjudna till Ånge, eller rättare sagt Östbyn för att bl a träna med Rix o Ice med matte Lena och Isa, Fame med matte Karina, Haimond med matte Birgitta och Maja med matte Mona. På vägen dit så stötte husse och matte på bl a delar av dalagänget och hälsingegänget som också var i Östbyn men på Masterkey’s kennelträff. Naturligtvis stannade vi och de gick dit och hälsade men vi kommer också att få träffa dem när vi kommer till Härnösand. Det ska bli kul.

Vi fick sedan åka till en sjö där vi körde en hel del vatten. Jag, Garbo, fick börja och gjorde en relativt lång vattenmarkering som jag fixade rätt så galant. Sedan fick jag en dirigering ut till samma område men när matte skickade så kom "frustrationsljudet". Det fanns en till där ute och de gnuggade alla sina geniknölar och då blev det så att matte skickade bara på kommandot för dirigering men inget tecken. Det blev väldigt hipp som happ med det. Fågeln kom in men inte var det på dirigering sa matte. Då  slängde hon ut tre stycken bara en bit ut i vattnet för det är ju inte avståndet som har betydelse utan just i själva skicket. Denna gång gick det jättebra, jag blev inte alls frustrerad. Sedan jobbade jag, Greta, också med en enkelmarkering och det gick jättebra – förutom vägen in. Det var lite tungsummet för det var fullt med näckrosor så jag tog närmaste väg in till land och sprang in till husse i stället. Sedan försökte husse skicka mej på linjetag dit ut men jag litade inte riktigt på husse. Nåväl, jag kom dit ut igen så småningom och hämtade fågeln men då sköt matte ett skott för de trodde jag skulle komma raka vägen tillbaka då. Man är väl inte dum heller!!! Det går ju så mycket fortare om man springer i stället så då tog jag samma väg som sist naturligtvis.

Nu var det de andras tur att träna lite också och sedan blev det ficka för de tvåbenta. Efter det blev det åter några pippisar i vattnet bara en bit ut och matte skickade mej utan "krusiduller". Husse hade slängt ut fyra stycken och de tre första gick galant och ljudlöst men när matte skickade mej fjärde gången – ja då upptäckte jag att det låg fågel alldeles till vänster om oss. Jag visst ju inte att det var fåglarna som jag redan hämtat så jag hämtade en till matte. Hon blev inte sååå glad men sa heller inte så mycket. När hon återigen skickade mej, ja då kunde jag inte låta bli att undslippa ett litet ljud igen……

När alla jobbat klart med vattnet så bestämdes det att vi skulle få ett sök på land o vatten. Jag, Greta, började och jag svichade in med fåglar i högt tempo. När husse tyckte jag jobbat nog så bröt han mitt jobb – hm jag som hade fått ångan uppe men han tyckte att jag skött mej så bra så han ville sluta medan jag låg på plus. Sist ut av alla fick jag, Garbo, gå tillsammans med Fame. Vi jobbade kanonbra och plockade in allt tills det var bara två fåglar kvar på vattnet, en nära land och en i näckrosorna. Vi lyckades pricka in så precis så att vi greppade varsin nästan exakt samtidigt, jag den ute i näckrosorna och Fame vid stranden.

Efter träningen så skulle Lena bjuda alla på mat, jag inte oss fyrbenta förstås men husse och matte hade med sig mat till oss så vi blev inte utan vi heller. De satt länge och pratade och åt gratäng och karre’ och kyckling och sallad och pratade och snaskade på rabarberpaj med vaniljsås till efterrätt. Lena och Roger kom också och Karina och, Lena W hade valpar som var ungefär jämngammal med Ice och de tre levde rövare på tomten. När de kom för nära vår bil då rev jag, Garbo, i lite innifrån "skuffen". Det tyckte inte matte om men jag kunde ju bara inte låta bli… Det blev rätt sent så när vi kom hem var det bara att gå och lägga sig. Tjingeling/Greta & Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 + 20 =