080617 Fågel!!!

 Greta & Garbo berättar:

Jippi! Igår blev det träning med fågel. Skitkul! Izi, Joy och Nellie var också med och tränade. Izi fick börja med två enkelmarkeringar på land. Gick skitbra men hennes matte var inte riiiktigt nöjd så hon fick göra om den ena. Sedan var det min, Gretas, tur. Jag fick en dubbelmarkering, lätt som en plätt. Då blev det jag, Garbo, skulle göra om det Greta gjort men först gick matte och jag på sidan lite och gjorde lite för oss själva. Vi skulle ju testa….. nu hjälpte det inte så värst. Den första spikade jag men den andra sprang jag över (sa i alla fall husse som hade kastat). Hmmm, jag är inte så säker på det jag. I alla fall fick jag komma in utan och så gjorde vi om just den. Spik, blev det. Nu blev det dags att göra den dubbla igen och denna gång blev också matte nöjd. Nellie gjorde också samma dubbelmarkering men hon hade också lite svårt att fokusera så hon fick göra om den några gånger med lite andra alternativ i skicket. Den sista hon gjorde gjorde hon skitbra om ni frågar oss.

Nu blev det fika för de fyrbenta och sedan – äntligen vatten! Nu fick Joy också vara med och hon fick börja. Först en lång vattenmarkering från båt och sedan två linjetag varav det ena med en paus emellan. Det såg ut som om hon inte gjort annat. De startade en god bit från land och vid den första så velade hon lite åt olika håll innan hon hoppade i. Vid det första linjetaget gick de lite längre fram mot vattnet och då gick det bra (blev lite bormsmärken strax innan vattnet bara). Vid det andra skickades hon från där hon startade första gången. Det allmänna omdömet blev – hon är lättlärd! No problemas.

Nu blev det Izi’s tur det gick också riktigt bra. Rakt in med snygga avlämningar en god bit upp på land dessutom. Jag, Greta, fick en markering och ett linjetag. Det enda som kanske inte var helt rätt var väl att jag inte gick i direkt vid skicket på linjetaget och även att jag gjorde en båge på väg in innan jag lämnade av.

Jag, Garbo fick en lååång dubbelmarkering där Anders rodde emellan kasten. Det blev lite Aftonbladet eller Expressen på väg ut på den första så naturligtvis hade jag glömt den andra. När matte skickade ut mej så gick jag förstås mot båten men när jag nästan var framme blåste matte en signal och jag svarade på hennes tecken och fick syn på fågeln (det var alldeles spegelblankt). Matte sa att egentligen skulle vi ha gjort någon övning till eftersom det inte blev riktigt bra men hon var fantasilös så hon tyckte att vi fick spara det till nästa gång i stället. Sedan var det Nellies tur men det missade vi att se. Hon hade också gjort en dubbelmarkering men svårare men det hade inte heller gått riktigt bra.

Kvällen slutade med att Chili, Zazzi och Atte fick hämta några apporter som sköts ut med hjälp av apportkastare. Gissa vem som fick hänga på? Det var ju jag, Garbo, som också fick en "kula" så det blev lite längd på den. Jätteskönt, för det hade kommit massor med knott och då var det skönt att ligga i vattnet och simma.

I kväll ska vi också få ut men då ska vi träna med Busan och Cindra. Kul, kul, kul. Äntligen är det sommar!/Greta & Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 4 =