080619 Glad Midsommar!

                         

Glad midsommar på er allihopa!

I gårkväll var vi ute och tränade tillsammans med Cindra o Busan och deras husse. Vi fick även då träna med fågel, finemang! Busan, som var ovan med fågel, fick börja med vattenmarkeringar. Det gick ganska snabbt för henne att förstå att det också skulle apporteras. Den första tog hon bara med framtänderna i så lite fjädrar som möjligt men ändå aå att hon kunde bogsera hem truten. Den andra tog hon ett tag om vingen på men den tredje då blev det ett riktigt grepp. Sedan fick hon prova två markeringar på land med kråka och det var inga problem alls.

Jag, Greta, fick göra en dubbelmarkering. Den första hämtade jag bra men den andra blev det lite för mycket för mej igår. Det blev tvärlåsning så vi fick göra om det. Då gick det bättre även om det inte var klockrent. Det här behöver vi minsann träna på sa husse och jag håller med. Det är ju skitkul att träna med fågel och dessutom i vatten, hihi.

Jag, Garbo, fick en dubbel men där en kastades från land och den andra från båt. Den första gick utmärkt, den andra gick jag ut på men den var borta…? Det blåste så den hade drivit och när matte skickade mej igen då löste jag uppgiften. Blir liiiiite osäker ibland så vi behöver nog också träna mera, tror jag alltså. Under tiden hade husse lagt ut ett linjetag rakt ut i tjärnen. DET var inga problem, bara ut och hämta.

Vi missade vad Cindra gjorde men vi tror att det gick riktigt bra för hennes husse hördes rätt så nöjd i alla fall. Atte fick också hämta en dubbelmarkering på vattnet och numera njuter han också av att göra en simtur. Han är förresten nästan alltid god och glad numera,oavsett vad han gör.

Nu blir det ingen mera träning för oss förrän på söndag då vi ska få testa en provsituation. DET ser vi verkligen fram emot.

Ha en jättetrevlig midsommar – Det ska vi ha! Husses och mattes barn och barnbarn kommer och de har med sig Kaxe (jämthund), Dante (Attes bror), Cia (stövare)  och Pucko (Kråkas bror) så det blir nog full fart även utan träning. Greta & Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

10 − 8 =