080625 Igång igen!

 Greta & Garbo berättar:

I går kväll var vi igång igen. Härligt! Vi tränade med Izi, Joy, Nellie och deras matte och hussar. Eha, Sky, Zazzi och Chili var också med men de fick bara "röra på sig lite" så det var nog bara vi "ungdomar" som fick jobbar riktigt.

Den här gången var vi vid "Marsättstjärn" och Izi började och det blev både markering i vatten och vatten/land och land. Hon är lite som jag, Garbo, och slarvar lite för det ska gå fort så hon behöver också markeringsträning. Joy, som var nästa hund gjorde bara ett linjetag till andra sidan tjärnen. Vår husse satt i båten och fick hjälpa till lite på slutet men duktig var hon. Hon har problem med sina tonsiller så hon får inte jobba så hårt så hon fick nöja sig med detta.

Jag, Garbo, fick en landmarkering som jag inte fick ta direkt utan skulle hämta en dirigering på andra sidan tjärnen först. Det fanns lite småöar precis framför där jag skulle gå i och naturligtvis klev jag upp på en av dem. Det tyckte inte matte om riktigt och när jag förstod att hon menade allvar med att jag skulle lägre ut – ja då hoppade jag i igen och simmade över. Jag drog mej lite för mycket till vänster så matte fick styra om mej och det gick bra. Husse tyckte jag var skitduktig men matte var väl nöjd men inte skitnöjd som det lät. Hon var definitivt inte riktigt nöjd med min markering för jag gick precis rätt men en aaaaning för kort och låg inte kvar tillräckligt bra. Det slutade med att de kastade om den och då gick det väl rätt så bra. Matte säger att jag slarvar men jag säger – använd fågel – men hon säger att jag måste lära mej markera ändå annars kanske det inte alls blir någon fågel. Dom e knepiga dom fyrbenta…..

Nu var det Nellies tur och hon gjorde först en enkel vattenmarkering i vassen och sedan en i vass och en på land. Efter det så vände de åt andra hållet bredvid tjärnen och hon fick en markering rakt in i skogen och en mot änden av tjärnen men med en massa öar mellan startplatsen och nedslagsplatsen. Hon var slarvig hon också….. det blev så att de gjorde  två enkla markeringar först och sedan en dubbel och då gick det hur bra som helst.

Äntligen var det min, Gretas, tur. Tror ni jag fick jobba särskilt mycket? Nej då, det var bara en droppe i havet. Jag fick först hämta en från vattnet som husse kastade. Sedan blev det dubbelmarkering på land med två kastare. Gick så där…. så det blev en gång till. Nu var det väl inte själva markeringen som var viktig utan inlevereringen. Husse var på mej hela tiden så jag fick just ingen chans att göra några större utsvävningar. Matte säger att husse måste jobba med mej så där under en lååååång tid framöver för att få något resultat. Skit också!

Nu skulle vi få jobba lite mera men i slutändan blev det nog bara jag, Garbo och Nellie som fick göra något. Jag skulle få göra samma markering som den sista Nellie gjorde men jag kom aldrig till en dubbel. Jag var lite oprecis så jag fick göra två omgångar med enkla i stället. Nellie gjorde också samma igen men den här gången gick det inte riktigt lika bra. Däremot avslutade hon med en bra dirigering till andra sidan. Zazzi och Chili fick också röra på sig lite innan vi åkte hem. Tjenixen/Greta & Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

19 − 14 =