080626 Bara vi….

 Greta & Garbo berättar:

Idag blev det en annorlunda träning. Husse & matte tog med oss på en prommis i skogen här hemma. Hmmm, ingen träning idag tänkte vi. Det blev lite fotgående och vi fick springa lösa men bara en i taget. Nog blev vi lite konfunderad alltid för det är länge sedan sist vi gjorde så här – MEN …… När vi gått en bra bit in i skogen så stannade vi helt plötsligt. De satte ner oss alla utom mej, Greta, och Matte trollade fram några dummisar. Sedan gick hon uppför en kulle och jag fick tre stycken enkelmarkeringar. Matte stod och skrattade åt mej för hon tyckte jag var suverän på att ligga kvar i området och leta, ca 1,5 m i diameter i tätt lingonris. Hur som helst, jag spikade alla utan att "villa bort mej" det allra minsta. Husse var relativt alert för det jag egentligen skulle träna var att komma rakt in. Det gick rätt så bra.

Nu var det min, Garbos, tur. Jag fick först en enkelmarkering som jag drog ganska långt förbi men kom på mej och vände tillbaka och hittade den rätt så snabbt ändå. Matte var inte nöjd så vi gjorde om precis samma. Det blev spik! Nu fick jag en till åt andra hållet och det blev också spik. Till sist så fick jag en dubbel och gissa om matte blev nöjd då? Det var även jag för jag kände mej rätt så duktig.

Kråka fick en enkelmarkering bara för att  få göra något litet och Atte fick samma dubbel som Garbo. Husse tyckte det var underlgit att vi alla hade så lätt att ligga kvar denna gång. Marken var ju full av gröpper och tuvor och långt lingon- och blåbärsris. Märkligt, men det är ju bra när det är åt rätt håll….

Till sist gjorde husse & matte var sitt "målområde" ute i den glesa skogen. Husse först och matte sedan och jag, Greta, fick börja med att hämta en från där husse hade lagt ut. Inga problem med det men då sov husse när jag var på väg in så tyvärr blev det en rätt så stor båge. Sedan fick jag, Garbo, hämta där matte hade lagt ut. Jag vek till vänster när jag var nästan framme men stannade omedelbart på signalen och tog tecken. Jag tror att matte blev mycket nöjd för det var egentligen det hon ville vi skulle träna på då det inte fungerade så bra i söndags. Hur som helst så skulle jag, Greta, hämta nästa i mattes målområde. Husse hade lite svårt att se var snitseln var och stod länge och försökte hitta den. Då drog jag iväg och hämtade den utan att husse hade gett tecken. Han blev väldigt paff för jag var nästan framme innan han såg att jag gett mej iväg. Jaha, vad säger man sa husse…. Jag kom i alla fall så gott som rakt in med den. Jag, Garbo, avslutade med att hämta husses sista och där gick jag i stort sett spikrakt fram till apporten.

Efter det så var det bara att gå hem igen. I och för sig var det ganska skönt för det började komma en massa mygg och dessutom fanns det broms där och de är inte så roliga. Ha en trevlig helg om vi inte hörs något mera innan dess. /Greta & Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 + tretton =