080710 Vilken semester!

image187 Greta & Garbo berättar:

Jippi, vi har varit på en härlig semester i Axi fäbodar och fått "rå om" husse & matte i hela 9 dagar. Dessutom har vi fått träffa många hundar (varav två halvsyskon), simmat, apporterat både dummy’s och fågel, tränat och tävlat och allt annat ni kan tänka er som gör livet njutbart. Att husse & matte är jättenöjda med hur vi har skött oss gör ju inte saken sämre. Jag, Greta, var mycket duktig på att lösa mina uppgifter och uppförde mej riktigt bra när jag har jobbade ensam. Jag var även riktigt "hanterbar" när vi jobbade flera åt gången. Jag gick inte "upp i varv" lika mycket som jag brukade och löste faktiskt mina uppgifter även då på ett bra sätt så det går faktiskt frammåt säger husse. Det bekräftar att vi är på rätt väg.

När vi åkte ner hade vi hunnit bada en gång i år. Då gjorde vi en lång vattenmarkering + ett linjetag på vattnet. Jag, Garbo förvånade matte storligen genom att både lyssna på stoppsignal och ta tecken utan vidare på ett alldeles utmärkt sätt. Jag hade inte provat på detta tidigare men egentligen så är det ju inte konstigare än på land. För att riktigt övertyga matte om att jag förstår vad hon menar så gjorde jag en riktigt bra och tydlig grej: Vi gick fyra stycken på linje vid vattnet och fick en markering vardera som vi inte skulle hämta på en gång utom Knuff, som var yngst. Han fick hämta sin direkt och sedan vände vi och Greta fick ta den näst sist skjuta apporten. Sedan var det min tur men min dummy hade drivit in mot land på andra sidan och när jag gick ut så fick jag syn på den sista apporten och som Jäger skulle hämta. Då när matte såg att jag sett fel dummy och satt fart mot den så blåste hon stoppsignal. När jag då vände upp och tittade så skickade hon mej till vänster och ut och jag gjorde som hon sa. Lite tur hade vi nog allt, om jag ska vara ärlig, för när jag hade börjat simma i anvisad riktning kom en vindpust och då kunde jag ju bara inte missa.

Det har varit mycket varmt, mellan 25 och 30 grader, så när vi inte badat har vi fått uppsöka skugga:

Det gällde att hitta skugga där den fanns – och fanns den inte så hjälpte matte till och fixa det!

Matte håller på att uppdatera hemsidan med lite mera detaljer om Axi-veckan och Axi Cup så vi tänker inte berätta så mycket mera själva. Förmodligen kommer bilderna i albumet att bli färdiga först, säger hon. Ha det gott. /Greta & Garbo  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fjorton + 17 =