080310 Besök ….. och liiite träning

image187 Greta & Garbo berättar:

I lördags fick vi besök av Pucko. Han stannade, tillsammans med sin matte och lillhusse, till söndag. Det är kul med när han kommer för jag, Garbo, brukar leka och "flamsa" lite med honom när vi är i hundgården. Atte p
 och han brukar också "flamsa" lite och jag tror att de tycker riktigt mycket om varandras sällskap.

I söndags, när de hade åkt, fick vi äntligen ut och träna lite. Vi åkte ner till sjön där det inte är såååå mycket snö. Jag, Greta, fick egentligen bara träna lite vanlig inkallning, inkallning med dummy och någon enstaka markering i djupsnön. Det gick ganska bra tror jag för husse var rätt så nöjd med mej. Jag var rätt så upphetsad när vi började men jag lugnade ner mig riktigt, riktigt bra tyckte husse.

Jag, Garbo, fick träna stoppsignal och närsök. Skitkul! Vi började med att jag fick springa lite fritt och rätt som det var blåste matte stoppsignal. Jag tvärstannade, satte mej och tittade på matte. Då kastade hon en markering som jag fick klartecken att hämta efter en liten stund. Därefter så fick jag sitta och matte gömde fyra dummisar framför mej i snön (jag såg när hon gömde dem) och sedan gick hon ca 15 m ifrån mej, gjorde närsökstecken med handen och gav mej kommandot för närsök. Det gick utmärkt. Sedan fick jag gå tillbaka till samma plats och hon gick tillbaka till sin plats och gav söksignal med visselpipan. Gick också utmärkt. Så gjorde vi det två gånger till men med längre avstånd. Detta funkade så bra så nu går vi vidare, sa matte. Vi gjorde en förflyttning och sedan fick jag en markering som jag hämtade. Under tiden så gömde matte tre dummisar i snön. När jag kom tillbaka med markeringen så fick jag gå fot därifrån ca 40 m. Därifrån skickade matte ut mej i djupsnön på ett linjetag och när jag var framme i området där hon gömt dummisarna så fick jag stoppsignal. När jag stannat fick jag söksignal och jag tror att både matte och jag blev lika glada när jag fixade det hela. Vi gjorde det två gånger till också med samma goda resultat så nu tror jag att vi är överens om vad söksignalen betyder. 

Nu hoppas vi båda att snön smälter bort så det blir vår snart så vi kan träna lite mera regelbundet. Det är ju så kul!!!/Greta & Garbo 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra + tjugo =